I Aarhus er der flere journalister i kommunen end på det lokale dagblad

Over hele landet er de lokale medier presset. Læsertal, indtjening og antallet af redaktionelle medarbejdere daler. Det er en alvorlig krise for både medier og demokratiet, mener eksperter. Samtidig er antallet af journalister ansat i kommunerne steget med 20 pct. siden sidste kommunalvalg, viser ny opgørelse.

Der bliver længere og længere imellem journalisterne på redaktionerne rundt omkring på de lokale og regionale dagblade. Men inde på rådhusene, som de lokale medier på vegne af borgerne bl.a. skal kontrollere og holde øje med, bliver der ansat flere og flere journalister og kommunikationsfolk til at håndtere pressehenvendelser og udbrede information om kommunens politik og service til borgerne.

Siden sidste kommunalvalg er der således ansat 20 pct. flere journalister i landets kommuner. Konkret er det en stigning fra knap 200 journalister i 2013 til knap 240 journalister i 2016. Det viser en ny opgørelse, som Økonomi- og Indenrigsministeriet har lavet for Mandag Morgen. Se figur 1.

[graph title="Flere journalister på rådhuset" align="right" image="https://www.mm.dk/images/archive/4181.jpg" image_full="https://www.mm.dk/images/archive/4181.jpg" caption="Figur 1" text="Siden seneste kommunalvalg i 2013 er antallet af fuldtidsjournalister ansat i landets kommuner steget med 40. Det er en stigning på 20 pct. "]Note: Opgørelsen medregner kun journalister omfattet af overenskomst mellem KL og Dansk Journalistforbund.
Kilde: Økonomi- og Indenrigsministeriet.[/graph]

Login