Joachim B. Olsen: "Hvis dialog ikke er muligt, så orker jeg det bare ikke"

Hvem bestemmer, hvad der definerer en konstruktiv debat, når den foregår på politikernes egne kanaler, hvor de selv kan sætte dagsorden? Her kommer fem bud på et svar fra en politiker, der blokerer flittigt – og fra fire af dem, han har blokeret.

Liberal Alliances folketingsmedlem Joachim B. Olsen har blokeret 193 danskere fra at følge med i debatten på hans profil, og at et endnu større antal borgere er blokeret fra den liberale politikers facebookside. Det oplyser han til Mandag Morgen.

"Jeg føler mig ikke forpligtet til at have nogen i mit feed, som ikke gider en god samtale," forklarer Joachim B. Olsen. Han fortæller ligeledes, at han oftest blokerer brugere ud fra sin egen rettesnor: hvis de bliver personlige, bruger stråmandsargumenter, eller hvis de "trækker nazi-kortet", som han kalder det.

"Jeg har ikke noget imod, at folk går til makronerne med mig eller er lidt spydige. Men jeg vil gerne have, at debatten munder ud i noget. Der findes også mange gode debatter på de sociale medier, men hvis dialog ikke er muligt, så orker jeg det bare ikke. Jeg har nok debat i mit liv og savner ikke at debattere."

Login