Karrierekamæleonen Antorini prikker hul på arbejdslivets fastlåste forestillinger

Det har regnet med nysgerrige spørgsmål, roser og undren, siden direktør i LIFE Fonden og tidligere undervisningsminister Christine Antorini løftede sløret for, at hun i en alder af 58 vil droppe karrieren som topchef for at uddanne sig til sygeplejerske. Selv nyder hun at skubbe til vores indgroede forestillinger om en ’rød tråd’ i karrieren og om døre, der lukker sig med alderen. Hun vil hellere gribe i håndtaget.

Foto: Jacob Nielsen
Stine Bjerre Herdel

”Aj, jeg vil virkelig gerne læse den her mail op for dig. Jeg har lige fået den i morges,” siger Christine Antorini.

Mailen er fra en kvinde, der i mange år har været arkitekt, og som er 58 år gammel. Ligesom Antorini selv. Hun skriver, at hun er blevet så inspireret af Christine Antorinis beslutning om at droppe sit job som direktør for at uddanne sig til sygeplejerske, at hun nu selv har taget springet. Et spring, hun ikke vidste var muligt, fordi hun allerede er højtuddannet.

Men da arkitekten i sidste uge læste, at Christine Antorini havde skrevet sig ind på de ledige pladser på sygeplejerskeuddannelsen i Hillerød, gjorde hun alvor af drømmen, og nu er hun startet på en uddannelse til landmålingstekniker og sender en stor tak for inspirationen.

”Jeg kan godt se mig selv i gummistøvler og bare være ansat. Det er helt sikkert dig, der har inspireret mig,” slutter arkitekten sin mail. 

Vi – og særligt kvinder – er så optagede af alle de døre, der lukker sig med alderen. Men så tag dog i håndtaget. Dørene er ikke låst, og der er masser af muligheder bag dem.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nuMandag Morgen logo
Læs mindre - forstå mere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 93 93 23[email protected]CVR nr.: 38253395

Mandag Morgen leveres af Mandag Morgen ApS, der ejes af Alrow Media ApS.

Ansv. ChefredaktørAndreas BaumannDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Mandag Morgen, 2024