Ledere vil have bedre work-life-balance

Arbejdstiderne på danske arbejdspladser er ikke fleksible nok til at imødekomme danske lederes voksende ønsker om en bedre work-life-balance, viser ny undersøgelse.

Ledere på udkig efter nyt job ønsker ikke bare nye udfordringer og højere løn. De er i vidt omfang også på udkig efter et job, der kan give dem en bedre balance mellem fritid og arbejdsliv – en bedre work-life-balance. Det viser en ny undersøgelse fra fagorganisationen Lederne, der har spurgt til jobskifteplanerne hos godt 2.000 danske ledere.

I undersøgelsen betegner 49 pct. af lederne med jobskifteplaner ønsket om en bedre work-life-balance som vigtigt eller meget vigtigt. 30 pct. mener ikke, at det er en vigtig motivation for deres aktuelle planer om at skifte job. Se figur 1.

Undersøgelsen er et tegn på, at der er et voksende ønske om et langt mere fleksibelt arbejdsliv, hvor man ikke bare skal sidde på kontoret fra kl. 8 til 16 alle hverdage om ugen, siger to eksperter. De peger på, at vi stille og roligt bevæger os mod et mere fleksibelt arbejdsmarked, hvor man ved hjælp af computere og smartphones kan arbejde andetstedsfra og på alle tider af døgnet.

Login