Mange millennials har allerede det ene ben ude af døren

Sammenlignet med tidligere generationer stiller unge over hele verden i dag større krav til deres arbejdsplads, hvad angår især personlig udvikling, viser den årlige Millennial Survey fra Deloitte.

Hvordan fastholder jeg mine yngre, talentfulde medarbejdere? Det er et spørgsmål, som mange ledere de næste år vil blive nødt til at stille sig selv. I hvert fald hvis man skal tro konsulent- og revisionshuset Deloittes årlige udgave af den såkaldte Millennial Survey, der tager temperaturen på holdningerne blandt unge født fra 1982 til 1995 – de såkaldte millennials – og gruppens særlige karakteristika og præferencer, når det kommer til valg af job, arbejdsplads og karrieremål.

Undersøgelsen viser nemlig, at millennials’ loyalitet over for deres nuværende arbejdssted kan ligge på et lille sted, og at det er en gruppe, som har en langt kortere tidshorisont end tidligere generationer, når de takker ja til et job.

Deloitte har spurgt næsten 7.700 millennials fra 29 lande (dog ingen fra Danmark), der er i besiddelse af en college- eller universitetsgrad, og som har fuldtidsarbejde i primært private virksomheder med mere end 100 ansatte. Her svarer hver fjerde, at de forventer at skifte job inden for det næste år, mens mere end 40 pct. forventer at sige farvel til deres nuværende arbejdsgiver inden for de næste to år. Kigger man fem år frem til 2020 stiger andelen, der agter at søge nye udfordringer til to ud tre. Se figur 1.

To ud af tre millennials forventer at skifte job inden 2020

Figur 1 | Forstør   Luk

Millenniumgenerationens loyalitet, når det kommer til job og arbejdssted, kan ligge på et meget lille sted. Kigger man fem år frem, for- venter to ud af tre at have skiftet deres nuværende arbejdsgiver ud.

Kilde: Global Millennium Index 2016, Deloitte.

Tallene dækker over en mindre forskel set i forhold til landenes udviklingsniveau. Således regner 61 pct. af respondenterne fra lande i Europa, Nordamerika og Australien med ’at tjene en ny herre’ inden 2020, mens det samme gælder for hele 69 pct. af respondenterne fra de såkaldteemerging markets i Syd- og Mellemamerika, Afrika og Sydøstasien.

Undersøgelsen fra Deloitte viser også, at også mange millennials i ledende stillinger, som udgør 20 pct. af de adspurgte, forventer at forlade deres job frem mod 2020. Mens det naturligvis repræsenterer potentielle gevinster for nye arbejdsgivere, vil det omvendt betyde, at en række virksomheder står over for at miste både talent, kompetencer og de investeringer, som virksomhederne har foretaget i de pågældende medarbejdere, dvs. rekruttering, oplæring, kurser, efteruddannelse m.m.

Den manglende loyalitet eller, alt efter øjnene, der ser, lyst til at søge nye udfordringer, er således en tendens, som virksomheder i høj grad bliver nødt til at tage alvorligt, hvis de ikke skal spilde massive summer på rekruttering og oplæring af nye medarbejdere.

Der er dog håb forude for virksomhederne. Deloittes undersøgelser viser nemlig også, at målrettet personlig udvikling af den enkelte medarbejder og et særligt fokus på at udvikle deres lederkompetencer er en helt afgørende loyalitetsdriver for millenniumgruppen. 71 pct. af dem, der er tilbøjelige til at forlade deres nuværende arbejdsgiver inden for de næste to år, er nemlig utilfredse med, hvordan deres personlige lederevner udvikles på deres nuværende arbejdsplads.

I millenniumgenerationens selvforståelse er det netop fokus på medarbejderpleje og det forhold, at de arbejder for en virksomhed, der hviler på et solidt fundament af tillid og integritet, der bonner ud som de vigtigste værdier, hvis en virksomhed skal have succes. Kundepleje og pålidelige produkter af høj kvalitet er også rangeret relativt højt, og det samme gælder for opmærksomhed på miljø og social ansvarlighed. Det er bemærkelsesværdigt, at en meget lille del – kun fem pct. – af de adspurgte svarer, at profitfokuserede værdier vil sikre langsigtet succes.

Ud over at have et godt øje til den enkeltes personlige ambitioner peger undersøgelsen på, at mentorordninger, coaching og en kultur for åben og inkluderende dialog alle er faktorer, som øger millenniumgenerationens loyalitet over for en arbejdsplads markant.

Kilde – Global Millennium Index 2016, Deloitte.

 

Forrige artikel Eliten frygter folket Næste artikel Et væksteventyr fra bunden af det blå ocean Et væksteventyr fra bunden af det blå ocean

Ø-mærket gør det sværere at være klimavenlig

Ø-mærket gør det sværere at være klimavenlig

Det danske økologimærke er blevet synonymt med varer, som er gode for os og vores klode. Men økologiske produkter er ikke nødvendigvis bæredygtige i bred forstand – eller det mest klimavenlige valg. Ø-mærkets popularitet er ligefrem blevet en hæmsko for nogle af dem, der går nye veje for at skabe fremtidens klimavenlige fødevareproduktion.

Kan du holde dit lederskab under 1,5 grader?

Kan du holde dit lederskab under 1,5 grader?

KOMMENTAR: Der er brug for at opfinde en helt ny model for virksomhedsledelse, hvis verdens mål for klimaet skal efterleves. Erik Rasmussen håber, at dansk erhvervsliv vil gå foran i det udviklingsarbejde, og skitserer her seks af de spørgsmål, ledelser kan starte med at stille sig selv, hvis de vil i gang med at omstille deres egen virksomhed eller organisation.

Derfor opgav politikerne klimamærket

Derfor opgav politikerne klimamærket

Den forrige regering forsøgte i foråret at indføre et klimamærke til fødevarer, men det viste sig at være for kompliceret. Nu vil fødevareminister Mogens Jensen forsøge at gøre forbrugerne mere klimabevidste gennem folkeoplysning og informationskampagner.

Klimahensyn genåbner debatten om GMO

Klimahensyn genåbner debatten om GMO

Etisk Råd kalder det i en rapport ”etisk problematisk” at afvise GMO som et af værktøjerne til at dyrke tilstrækkeligt med fødevarer uden at ødelægge klimaet. Selv Økologisk Landsforening afviser ikke fuldstændigt mulighederne for at tillade sorter med bedre egenskaber via genteknologi.

Kina savner soft power

Kina savner soft power

Beijing er ivrig for at øve kulturel indflydelse, men kun et frit samfund i åben samtale med sig selv kan skabe global efterspørgsel.

Et Europa i form til den digitale tidsalder

Et Europa i form til den digitale tidsalder

KOMMENTAR: Bag Vestagers nye job ligger en meget stærk ambition i den nye Kommission om at rykke hurtigere og mere effektivt på den digitale dagsorden. Man fristes til at sige: Endelig. Må alle gode ønsker følge Vestager på gigantmissionen.

EU satser på grøn omstilling – med gas

EU satser på grøn omstilling – med gas

Grøn omstilling står centralt i den nye EU-Kommission af klimamæssige, økonomiske og industripolitiske grunde. Samtidig sikrer valget af hollænderen Frans Timmermans som klima- og energichef, at EU-toppen fortsat støtter import af russisk naturgas.

Et godt råd til danske startups: Go east

Et godt råd til danske startups: Go east

I det klassiske iværksættereventyr tager den lille startup til Silicon Valley og finder investorer og et kæmpe marked i USA. Men eventyrlystne iværksættere bør kigge mod Asien, som bugner af muligheder. Danske startups er generelt ikke særlig internationalt orienterede – og Asien er stort set ikke på landkortet.

E-sport er blevet en milliardindustri i Tyskland

E-sport er blevet en milliardindustri i Tyskland

I weekenden fandt en af verdens største computerspilsturneringer sted i Berlin, og endnu en gang blev det klart, at e-sport er meget mere end bare underholdning. Industrien er en sovende kæmpe med et stort uforløst samfundsmæssigt og industrielt potentiale.  

Politikere fastholder fossile brændsler på varmeværker

Politikere fastholder fossile brændsler på varmeværker

Politikerne bag sidste års energiaftale skubber bæredygtig dansk biomasse til side for at bane vejen for klimavenlige varmepumper. Resultatet er bare, at værkerne fastholdes i at fyre fossile brændsler af, når vinterkulden tager fat, og varmepumperne ikke længere slår til.

Biomassen tages op til politisk revision

Biomassen tages op til politisk revision

Biomasse har været under kritik i den seneste tid, og politikerne tager nu træpiller, flis og halm op til revision. Hvordan skal biomassen bruges i fremtidens varmeforsyning? Og er det fornuftigt at basere de små, decentrale værker på naturgas frem for bæredygtig dansk biomasse? Vi har spurgt politikerne bag energiaftalen fra 2018 om deres holdning til biomasse. 

Velfærd afgør Venstres regeringsdrømme

Velfærd afgør Venstres regeringsdrømme

Socialdemokratiets og Venstres vælgere trækker de to partier fra hinanden på nogle af de mest centrale temaer i dansk politik: lighed, skat og velfærd. Forskellene har være forbløffende stabile i 40 år. Det viser Mandag Morgens omfattende undersøgelse af vælgernes holdninger. Det forsøgte Løkke at løse med sit velfærdsløfte og SV-regering. Ny V-formand står nu med et alvorligt dilemma mellem hensynet til velfærdsvælgerne og ønsket om en klar borgerlig profil.

Sådan kan Venstre trække vælgere over midten

Sådan kan Venstre trække vælgere over midten

Statsminister Mette Frederiksen sidder tungt på ejerskabet til valgets to vigtigste temaer – velfærd og klima. Det bliver svært at rykke ved for Venstres nye formand. Men ikke umuligt. Venstre har også sine styrker, viser valgundersøgelse.

Løkke grundlægger sit exit i 2015

Løkke grundlægger sit exit i 2015

En af de mest oversete politiske historier er Venstres fejllæsning af valgresultatet i 2015, mener valgforsker. Selv om vælgerne havde givet reformpartierne en ordentlig lussing, fortsatte Løkke med at gå reform-amok. Det var en af årsagerne til, at han tabte regeringsmagten, lyder dommen.

Set, læst og hørt: Stine Bosse

Set, læst og hørt: Stine Bosse

I denne uges ’Set, læst og hørt’ anbefaler forretningskvinden Stine Bosse filmen om, hvordan Cambridge Analytica var med til at hacke Trump til sejr. Og så skal vi en tur tilbage til 1970’erne med bandet 10CC.   

Politiske regneregler binder fjernvarmeværker til naturgas

Politiske regneregler binder fjernvarmeværker til naturgas

Det fossile brændsel naturgas vinder indpas på de små varmeværker, mens regneregler, der blev vedtaget i forbindelse med energiaftalen sidste år, dømmer bæredygtig, dansk biomasse ude. Reglerne er et forsøg på at fremme varmepumper og dermed en grøn omstilling af værkerne, men varmepumperne rækker ikke til hele vinteren.

Dansk biomasse skal bruges i de små byer

Dansk biomasse skal bruges i de små byer

De decentrale værker kan i højere grad end de store, centrale kraftvarmeværker aftage den danske skovflis. Derfor er det en god idé at lade de små værker benytte sig af den bæredygtige biomasse, der er tilgængelig inden for landets grænser, vurderer flere eksperter.

Klimaministeren skynder sig langsomt

Klimaministeren skynder sig langsomt

Klimaminister Dan Jørgensen (S) giver sig god tid til at bygge en bred alliance bag regeringens mål om 70 procents CO2-reduktion i 2030. Efter ministerens udtalelser i Mandag Morgen om nye regler for biomasse kæmper brancheforeningerne Dansk Energi og Dansk Fjernvarme for fortsat politisk accept af afbrænding af træ på kraftværkerne.

Løkkes fatale selvbedrag

Løkkes fatale selvbedrag

Det uhørt dramatiske opgør i Venstre tjener som skrækeksempel på, hvad der kan ske, hvis en leder ikke har en exitstrategi.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Tech-analysen: Vi skal leve af det usædvanlige og ualmindelige

Tech-analysen: Vi skal leve af det usædvanlige og ualmindelige

TECHTENDENSER: I fremtidens økonomi skifter fokus fra det masseproducerede og standardiserede til det usædvanlige og personligt tilpassede. Når det forudsigelige kan automatiseres, bliver det det udsøgte og specielle, som driver økonomien.

Brainstormen stilner af

Brainstormen stilner af

Forestillingen om, at man kan finde de gode idéer ved at smide så mange på bordet som muligt, holder ikke længere. Idéerne skal ud af mødelokalet. 

Udvikler du mennesket bag talentet?

Udvikler du mennesket bag talentet?

Talenter, der accelererer hurtigt karrieremæssigt, har også brug for at accelerere det at modnes som menneske. Kan du som leder sætte strøm til læren om livet, så kan du få talenter, der modnes hurtigere end andre. Din opgave er ikke bare at uddanne, men at danne talentet.

Også blå vælgere ønsker minimums-normeringer

Også blå vælgere ønsker minimums-normeringer

De blå partier er ude af trit med deres vælgere om et af valgkampens hovedtemaer. Et stort flertal af danskere på tværs af alle partier ønsker et loft over, hvor mange børn der må være per voksen i landets børnehaver og vuggestuer. Kommunerne har længe været modstandere, men har læst skriften på væggen.

Set, læst og hørt: Mikkel Bogh

Set, læst og hørt: Mikkel Bogh

Mikkel Bogh anbefaler en udstilling, der sætter Emil Nolde i helt nyt lys, barokmusik fremført af Les Ombres og dansk poesi.

Rekordmange vælgere besluttede sig først i valgkampen

Rekordmange vælgere besluttede sig først i valgkampen

Næsten halvdelen af alle vælgere besluttede sig først under selve valgkampen for, hvem de ville stemme på ved folketingsvalget i juni, viser stor undersøgelse. Det er det største antal usikre vælgere, der nogensinde er registreret i den slags målinger. Næsten hver tiende besluttede sig først på selve valgdagen.

Det polariserede demokrati

Det polariserede demokrati

KOMMENTAR: Mens vi kan glæde os over, at tilliden til politikerne er steget for første gang i mange år, har vi fortsat brug for at finde veje til indflydelse for de grupper, som føler sig marginaliseret og overhørt.