MBA’eren skal have nye udfordringer

”Når man står med en MBA i rygsækken efter to års pres med både arbejde og studie, så er man klar til at få nye udfordringer i sit job. Det skal virksomheden være klar over. Ellers er det spildte kræfter, og den nyuddannede søger sine udfordringer eksternt,” lyder det fra Lone Ryevad Boysen, der er admission manager på Executive MBA-uddannelsen på CBS. Både CBS, DJØF og Lederne opfordrer virksomhederne til at planlægge medarbejderens kommende arbejdsopgaver, allerede inden MBA-forløbet starter.

Længe inden en nyudklækket MBA-dimittend slår diplomet op på væggen i sit kontor, skal han og hans virksomhed have en plan for nye jobudfordringer, der omsætter de nyvundne færdigheder til gavn for virksomheden. Ellers risikerer virksomheden at sende den skuffede dimittend i armene på konkurrenter eller andre jobudfordringer uden for den gamle virksomhed. Og det er en rigtig dårlig strategi i en tid, hvor MBA’ernes evne til at forene økonomi, ledelse og strategi netop er det, mange virksomheder har behov for. Se også oversigten over danske MBA-uddannelser i bunden af artiklen.

Opfordringen lyder samstemmende fra MBA-udbydere, MBA’ernes alumnenetværk og nogle af de faglige foreninger, der organiserer flest MBA-uddannede. I forvejen er det de mest initiativrige og handlekraftige medarbejdere, der opsøger en MBA, og de nye kompetencer skal bruges for at holde deres værdi, siger de.

”Når man står med en MBA i rygsækken efter to års pres med både arbejde og studie, så er man klar til at få nye udfordringer i sit job. Det skal virksomheden være klar over. Ellers er det spildte kræfter, og den nyuddannede søger sine udfordringer eksternt,” lyder det fra Lone Ryevad Boysen, der er admission manager på Executive MBA-uddannelsen på CBS.

Login