En million lønmodtagere kræver pensionsreform for nedslidte kolleger

Nedslidte lønmodtagere skal kunne trække sig tidligere tilbage fra arbejdslivet, lyder opfordringen fra en stribe af LO-fagbevægelsens topfolk. De frygter, at Folketinget i den kommende valgperiode endnu engang vil sætte pensionsalderen op, uden samtidig at indrette arbejdslivet så danskerne kan holde til det.

Organisationer, der tilsammen har en million danske lønmodtagere bag sig, går nu til kamp for, at nedslidte kolleger skal kunne trække sig fra arbejdslivet tidligere end andre.

Det nuværende one size fits all-system skal afløses af en model, så lønmodtagere med hårdt fysisk eller psykisk arbejdsmiljø kan trække sig tilbage fra jobbet tidligere end i dag, lyder opråbet fra en stribe af fagbevægelsens topfolk.

Landets største forbund, 3F, der organiserer 230.000 murere, asfaltarbejdere, rengøringsassistenter og andre med hårdt fysisk arbejde, sender nu et kraftigt signal til Folketingets partier forud for den kommende valgkamp.

Login

  • Anmeld

    Margit Johansen · selvstændig

    Nedslidning er for alle - derfor skal vi have ens pensionsalder - og den er for høj nu.

    Pensionsalderen er for høj. Det er den for alle. Nedslidning er for alle og den er langtfra kun fysisk. Kræv derfor en lavere tilbagetrækningsalder for alle. Og et uddannelsessystem og et arbejdsmarked vi kan holde til. Lad ikke endnu engang kvinderne stå tilbage med smerten - og uden pension - for alt for manges vedkommende.