Ny bog: Fogh i forsvar for krigslystent USA

I sin nye bog samler Anders Fogh Rasmussen et ideologisk og konsistent forsvar for en verdensorden, hvor USA er verdens politibetjent, der jagter skurke og holder hånden over de liberale demokratier. Dermed forsvarer Fogh beslutningen om at gå i krig i Irak, som ellers har ført til hård kritik af alliancepartnerne Bush og Blair.

”For mig var der ingen tvivl. Vi havde ikke alene ret til at handle. Det var vores pligt.”

Mere end 13 år efter beslutningen om dansk deltagelse i krigen mod Saddam Husseins Irak i 2003, er der fortsat ingen slinger i valsen i Anders Fogh Rasmussens støtte til krigen. Netop krigen i Irak, der nåede at vare i mere end otte år og kostede hundredtusindvis af mennesker livet, og som ellers har kastet lange skygger over eftermælet hos Foghs mest centrale allierede fra den tid, USA’s præsident George W. Bush og Storbritanniens premierminister Tony Blair, er et af emnerne i Foghs nye bog ’Viljen til at lede’, der udkommer i morgen den 27. september på Politikens Forlag.

I bogen fastholder den tidligere danske statsminister og NATO-generalsekretær sin beslutning fra marts 2003 om at lade danske soldater være en del af den amerikansk ledede koalition, der skulle bringe diktatoren Saddam og hans regime til fald.

Login