På vej mod et demokratisk A- og B-hold

Kvinderne, de højtuddannede, og borgere med job og dansk statsborgerskab er gode til at udnytte deres demokratiske rettigheder. Mens det står meget sløjt til med valgdeltagelsen blandt de lavt-uddannede og dem på overførselsindkomst samt blandt borgere med ikke-dansk baggrund.

Det står meget sløjt til med valgdeltagelsen blandt de lavtuddannede (især mænd) og dem på overførselsindkomst samt blandt borgere med ikke-dansk baggrund, viser ny analyse lavet på baggrund af tal for kommunal- og regionsvalget sidste år.

Der er næsten 20 procentpoints forskel i valgdeltagelsen mellem dem med kortest og længst uddannelse.

Valgdeltagelsen fordelt på færdiggjort uddannelse (2017), pct.

Valgdeltagelsen stiger ved en højere indkomst, indtil årsindkomsten rammer 700.000-800.000. Herefter falder valgdeltagelsen lidt igen.

Valgdeltagelse opdelt på personlig indkomst (2017), i 1.000 kr. og pct.

Blandt vælgere, der modtager sociale ydelser, er det især grupperne, der får uddannelseshjælp, integrationsydelse eller er på kontanthjælp, der har en meget lav valgdeltagelse.

Valgdeltagelse opdelt på modtagere af sociale ydelser (2017), pct.

Find hele analysen "Valgdeltagelsen ved kommunal- og regionsvalget 2017" her.

Forrige artikel Døren til chefkontoret står åben for ledere med bred uddannelse Døren til chefkontoret står åben for ledere med bred uddannelse Næste artikel 80.000 flere deltidsjob på fem år 80.000 flere deltidsjob på fem år