Rivegilde på CBS: Rektor droppede Danske Bank bag om bestyrelsen

CBS med rektor Per Holten-Andersen i spidsen opsagde al fremtidigt samarbejde med Danske Bank i kølvandet på hvidvaskskandalen uden at informere sin bestyrelse om den drastiske beslutning.

Copenhagen Business Schools bramfri beslutning om at droppe alt fremtidigt samarbejde med skandaleramte Danske Bank truer nu med at kaste uddannelsesinstitutionen ud i en regulær ledelseskrise.

Flere centrale kilder oplyser, at CBS med rektor Per Holten-Andersen sendte den opsigtsvækkende meddelelse om et stop for nye samarbejder med landets største bank ud i den brede offentlighed uden opbakning fra en samlet bestyrelse.

Hovedparten af CBS’ bestyrelsesmedlemmer var sågar ikke engang informeret om, at man havde tænkt sig at tage et så drastisk skridt i brug i forsøget på at lægge afstand til Danske Banks rolle i den omfattende sag om hvidvask i Estland.

Login

  • Anmeld

    Nanna · Mielche

    Interessant ordvalg

    Mens vinklen om inddragelse af bestyrelsen er interessant, så undrer ordlyden i den sidste sætning: "[...] det drastiske skridt at lægge landets største bank på is."
    - Er det nu så drastisk? Bankerne medvirker aktivt til at nedbryde det samfund, som skolen med de studerende prøver at bygge op, og ledelsen af CBS har ikke gjort andet, end rigtig mange andre danskere gør for tiden. En institution, der agerer som etisk forbruger, er vel næppe noget drastisk, men burde være noget, man forventede. Og at bankerne skulle forbigå CBS-studerende, fordi ledelsen har undsagt bankens praksis, er et noget tyndbenet argument.