Sådan vil Thorning vinde valget

Regeringen kan fejre 2-års-fødselsdag med troen på, at den kan vinde næste valg. Foråret har skabt intern ro og fornyet optimisme i regeringen, men mange ting skal gå op i en højere enhed, hvis Thorning skal genvinde magten. Tryghed og arbejdspladser er nøgleordene i den strategi, der skal lokke frafaldne socialdemokrater tilbage i rød blok. Løkke skal presses i defensiven og tvinges til meldinger, der udstiller splittelsen blandt de borgerlige partier. Et økonomisk paradigmeskifte skal bringe regeringen i offensiven, og Bjarne Corydon får en nøglerolle i regeringens strategi.

Optimismen er vendt tilbage i regeringen. Når ministrene tager hul på det politiske arbejde efter sommerferien, er det med en fornyet tro på, at Helle Thorning-Schmidt kan slå Lars Løkke Rasmussen igen og bevare regeringsmagten efter næste valg.

Rød blok har momentum i meningsmålingerne. Det interne samarbejde i regeringen kører mere glat efter SF’s formandsskifte, og der er kommet mere styr på kommunikationen. Dagpengeaftalen har været som at få bugt med en betændt byld. Og selvtilliden er yderligere boostet af vækstpakken og folkeskolereformen.

Samtidig er anklagerne om løftebrud klinget noget af, i takt med at Lars Løkke Rasmussen selv er kommet under beskydning for at skifte holdninger, og medierne er begyndt at sætte kritisk fokus på hans lederrolle.

Login