Udgifterne til indvandrere er eksploderet

Det såkaldte forsørgelsesgab mellem danskere og indvandrere fra ikke-vestlige lande vokser stik imod regeringens mål om at skaffe flere i arbejde. Siden 2010 er forsørgelsesudgifterne til danskere raslet ned med 8 milliarder kr., mens de er steget for indvandrere og efterkommere med 2 milliarder kr., viser ny analyse. Antallet af indvandrere og efterkommere på offentlig forsørgelse er steget med 35 pct. siden krisens start i 2008, og en stor andel er skubbet endnu længere væk fra arbejdsstyrken. To af landets mest fremtrædende integrationseksperter opfordrer til politisk handling. Og De Radikales leder Morten Østergaard vil styrke integrationen.

Integrationen er gået i stå.[graph title="Udgifter på himmelflugt" caption="Figur 1  " align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/999ab-tka_fig01-udgifter-pu%cc%88-himmelflugt_2s.png" image_width="0" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/01/ef33f-tka_fig01-udgifter-pu%cc%88-himmelflugt_2s.png" text="Udgifter er steget til indvandrere og efterkommere og faldet for danskere."]Kilde: LG Insight for Mandag Morgen, 2014. [/graph]

Siden den økonomiske krise skyllede ind over Danmark i 2008, er antallet af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande på dagpenge, kontanthjælp, førtidspension og andre overførselsindkomster steget hvert eneste år. Sidste år nåede antallet knap 100.000 fuldtidspersoner. Det svarer til en stigning på 35 pct. Se figur 1.

Det kan mærkes på de offentlige pengekasser. Mens udgifterne til danskere på dagpenge, kontanthjælp og andre overførsler er raslet ned med 8,4 milliarder kr. bare siden 2010, fortsætter udgifterne til indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande deres himmelflugt. De er i samme periode steget med 1,9 milliarder kr. Det viser en ny analyse, som analysevirksomheden LG Insight har foretaget for Mandag Morgen.

Login