Verdens mest innovative virksomheder er udpeget

Igen i år udpeger det amerikanske businessmagasin Fast Company verdens mest innovative virksomheder. LEGO’s spilportal Toy Pad sender firmaet ind på andenpladsen i gaming-kategorien.

Hvem er verdens bedste fodboldspiller – Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo? Og hvilke kriterier skal man lægge til grund for afgørelsen? Skal spørgsmålet afgøres af objektive, målbare data, såsom antal mål og oplæg til mål per minut på banen? Eller skal det afgøres af mere subjektive forhold hos beskueren, såsom de to stjerners boldbehandling, sparketeknik, springkraft, elegance, udstråling og attitude? Eller af en kombination af det objektive og det subjektive? Og hvor meget skal de enkelte dele så hver især vægte? Den er svær, ikke sandt?

Overført på forretningsverdenen og den opgave, som det amerikanske medie Fast Company igen i år har sat sig for med deres rangliste The Most Innovative Companies of 2016, kan man stille samme spørgsmål: Hvordan afgør man, hvilke virksomheder der er verdens mest innovative? Og hvor meget skal målbare data som omsætning, indtjening, antal brugere, patenter og andet vægte i forhold til f.eks. den subjektive fascination af nye teknologiske landvindinger og produkter?

Fast Companys løsning har, som noget nyt i år, været at supplere de subjektive input fra magasinets mange skribenter og redaktører med data leveret af softwarevirksomheden Quid, der har specialiseret sig i big data-analyser. Quids software er i stand til at aflæse millioner af artikler, blogs, virksomhedsprofiler og patenter og organisere disse data, så de danner et visuelt, topografisk innovationsoverblik over de undersøgte sektorer, herunder hvilke virksomheder der driver innovationen frem, og hvilke der er bedst til at lave forretning ud af den. Efterfølgende er det samlede materiale blevet vurderet og virksomhederne rangeret af den redaktionelle ledelse, og dermed er årets lister inden for i alt 35 kategorier, lige fra arkitektur og droner, over live-events og medier, til rejser, sport og uddannelse, blevet til.

Login