4. april 202415:30 - 17:00
Tiden kalder på store forandringer, men hvad tænker danskerne?

En helt ny måling sætter spot på danskernes ønsker og bekymringer. Vær med, når vi deler resultaterne, sætter dem i perspektiv og åbner for debat.

I dagens verden konfronteres vi med markante samfundsudfordringer. En eskalerende klimakrise manifesterer sig gennem rekordhøje CO2-niveauer, som forstyrrer naturens balance. Vi oplever ekstreme vejrforhold, stigende havniveauer og økosystemer under pres. Vores samfund står over for en økonomisk udfordring – vi mangler 50 milliarder kroner for at opretholde den velfærdsmodel, vi kender i dag. Samtidig accelererer udviklingen inden for kunstig intelligens og rejser nye spørgsmål og udfordringer på flere samfundsområder.

En virkelighed, som hverken borgere, virksomheder eller politikere kan ignorere.

Med udgangspunkt i ny indsigt i danskernes tanker om centrale samfundsudfordringer, tager forandringsbureauet Operate derfor temperaturen på, hvad danskerne tænker om disse centrale samfundsændringer. Vi ser på, hvad der bekymrer dem, og hvad der driver dem.

Keynote-speaker, Geoff Mulgan, britisk samfundsforsker, tidligere rådgiver for britiske regeringer, og forfatter til blandt andet bogen ’Another Word is Possible’ (2022) holder oplæg om, hvordan vi kan nytænke løsningerne på de stædige samfundsudfordringer, og hvordan vi får dem implementeret i praksis. For lige nu er der en kløft mellem hvad folk håber på og hvad, de reelt tror, der kommer til at ske i fremtiden. Et betydeligt flertal af verdens befolkning (mere end tre ud af fem) mener nu, at verden bliver værre.

Senere tager vi sammen med et stærkt repræsenteret debatpanel pulsen på, om de ledende kræfter i samfundet har det rette fokus? Og om de rette kræfter egentlig engageres for at kunne skabe reel forandring?

Panelet består af:

 • Ninna Thomsen, Administrerende direktør i Mødrehjælpen
 • Morten Skov Christiansen, Formand i FH
 • Pernille Vermund, Liberal Alliance
 • Marie Bender Foltmann, direktør i Forenet Kredit
 • Brian Valbjørn Sørensen, Administrerende direktør i KR Foundation
 • Jacob Bundsgaard, Borgmester i Aarhus Kommune
 • Anders Folmer Buhelt, Akademichef for Akademiet for Social Innovation.

Program

Velkomst

 • Velkomst v. dagens moderator, Anders Dybdal, CEO i forandringsbureauet Operate

Gennemgang af tal fra Change Tracker 

 • Præsentation af tallene fra change-tracker og gennemgang af pointer ved Camilla Guldberg, indsigtsdirektør i Operate.

Key note speak

 • Med Geoff Mulgan, Britisk samfundsforsker, tidligere regeringsrådgiver og forfatter til bl.a. bogen ’Another Word is Possible’, samt opfølgende spørgerunde og samtale.

Paneldebat 

 • Faciliteret af Anders Dybdal 

Opsamling og afrunding

TILMELD DIG HER


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu