Beredskabsplanlægningen skal i langt højere grad ind i direktionslokalet
De seneste år er trusselsniveauet steget, hvad angår risikoen for, at kriser af forskellig art kan ramme Danmark. Det skal danske virksomheder forberede sig på i markant højere grad, end tilfældet er i dag. Sådan lyder opfordringen fra DI’s viceadministrerende direktør, der i dette interview anmoder om, at der bliver skruet lidt op for beredskabssamtalen i topledelserne i både offentlige og private virksomheder.
Stine Bjerre Herdel
LedelsesredaktørINTERVIEW: Strøm, vand, varme, internet og mobilnettet kan forsvinde, hvis en alvorlig krise rammer Danmark, og det er alt for mange virksomheder i dag slet ikke forberedte på. Det handler ikke nødvendigvis om fysisk krig på dansk grund, men i første omgang mere om cyberkrig og andre typer af angreb, der kan lamme forsyning, logistik og anden kritisk infrastruktur.
Trusselsbilledet har ændret sig, og der er nogle nye situationer, som er blevet aktuelle, så derfor er det vores opfordring, at virksomhederne forholder sig til dem. Og at de gør det på øverste ledelsesniveau.
Thomas Bustrup
Viceadministrerende direktør i DI
Her er danske virksomheder nødt til, i langt højere grad end det er tilfældet i dag, at tale om beredskab og lave beredskabsplaner, ligesom virksomhederne med fordel kan se på, hvilken rolle de kunne spille i håndteringen og løsningen af en eventuel krise. Det siger Thomas Bustrup, der er viceadministrerende direktør i DI og i godt 15 år har stået i spidsen for DI’s internationale arbejde.
Så hvor er vi henne på skalaen, er det bare sådan et godt råd, eller er det en reel opfordring?