Efterårsserie: Træn dine bløde ledersider

Bæredygtig ledelse handler ikke kun om klima og dobbelte bundlinjer. Det handler også om at lede en arbejdsplads, der får mennesker til at gro. Artikler om empatisk ledelse er nogle af de mest læste på Mandag Morgen. Her får du et par af de allerbedste og en helt ny. De er dejligt fri for valgkamp – men fyldt med gode råd til de komplekse samtaler og svære valg, man træffer som leder, når man har ansvar for mennesker hver dag.

Foto: GettyImages
Stine Bjerre Herdel

Her er vores fire anbefalinger til læsestof om empatisk ledelse fyldt med gode råd til de komplekse samtaler og svære valg, man træffer som leder, når man har ansvar for andre mennesker.

 

Den empatiske leder er den nye helt

Indlevelsesevne, omsorg og oprigtig interesse i dine medarbejdere er langt vigtigere end den triatlon, du gerne vil gennemføre for at bevise dig som en stærk og heltemodig leder, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen i efterårets mest læste ledelsesartikel på mm.dk. LÆS ARTIKLEN HER 

 

Christian Bason: Menneskesyn er et overraskende anvendeligt ledelsesprincip

Nye frisættende organisationsformer har været på dagsordenen i nogen tid, men de færreste har kastet sig ud i en radikal gentænkning af deres ledelsesmodel. Dansk Design Center har prøvet det af – med overraskende resultater, skriver Christian Bason og Sune Knudsen i dette indlæg.

Vi skal tættere på, hvad vi mener, når vi strør om os med ord som ”tillid” og ”god ledelse”

Vi bruger ofte formuleringer, som at noget skal ”give mening”. Vi taler om, at der skal være ”tillid” i organisationer og om ”god ledelse”. Men hvad betyder det egentlig helt konkret? For hvis vi ikke har samme forståelse, skaber det friktion og gør mere skade end gavn. Derfor skal vi åbne op for en ny form for samtale, skriver lektor Ann Charlotte Thorsted og professor Finn Thorbjørn Hansen i denne nye artikel.  

 

Hvorfor klapper alle ad Klopp?

Liverpools manager, Jürgen Klopp, rider på en bølge af succes, og nu skeler mange ledere til den tyske træner, der vækker begejstring med sin begejstring. Han er livsglad, autentisk og ærlig, og det er noget, erhvervsledere kan lære af. Men tag ikke fejl. Klopp er ikke kun sit brede smil. Læs artiklen her.

 


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu