Alle skal med ombord i den fjerde industrielle revolution – ellers går det galt (igen)

Danske Anne Marie Engtoft Larsen leder World Economic Forums arbejde med at skabe en positiv fortælling om den fjerde industrielle revolution. Hun har bidraget til Davos-bossen Klaus Schwabs nye bog, som opfordrer verdens regeringer til at sætte alle mennesker og ikke kun eliten i centrum.

Det er svært ikke at anerkende den bedrift, som professor og stifter af World Economic Forum Klaus Schwab har opnået med sit årlige topmøde i Davos.

Under stort sikkerhedsopbud stimler den globale magtelite i skikkelse af verdensledere, erhvervsspidser og Nobel-forskere hvert år sammen i den lille schweiziske alpeby for at diskutere geopolitik, økonomi og nye teknologier. Og hele konceptet var Schwabs idé, da han stiftede fonden bag World Economic Forum tilbage i 1971.

Men for Klaus Schwab, der fylder 80 år til marts, er formålet med det årlige sammentræf ikke at gnide sig op ad eliten. Schwab er en mand med en mission. Og det årlige topmøde i Davos er også hans talerør til verden, selv om hans budskaber i den bredere offentlighed ofte fortoner sig i tågerne af mediernes dækning af fire dages glitter, glimmer og glamour.

Login