Fondsbørsen appellerer til politikerne om hjælp

Københavns fondsbørs er i dag 61 virksomheder fattigere end i år 2000. Fondsbørsen er ikke længere stedet, hvor nye vækstvirksomheder henter kapital. Tendensen er global. I kampen for nye arbejdspladser tager politikere i USA og Storbritannien nu drastiske midler i brug for at vende derouten. Herhjemme appellerer børsen også om politisk hjælp.

Danmarks fondsbørs, Copenhagen Stock Exchange, er skrumpet med 61 selskaber siden år 2000. De seneste fem år har langt flere selskaber forladt børsen, end nye er kommet til. Og det får nu fondsbørsens direktør, Bjørn Sibbern, til at bede politikerne om hjælp. Situationen skader danske vækst- og jobmuligheder, advarer han.

”Det betyder noget for os og for de danske vækstmuligheder, at der løbende er nye børsnoteringer. Tilgangen af nye, børsnoterede selskaber er en driver og en dynamik, som vi savner, og som vi gerne så komme i gang,” siger Bjørn Sibbern.

Han efterlyser politisk indblanding for at få gang i børsnoteringerne igen. F.eks. i form af skatteincitamenter, der gør det mere attraktivt for danskerne at købe aktier, eller ved at øremærke penge i f.eks. Dansk Vækstkapital til at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder på børsen.

Login