Hvornår overtager Money Managers din banks rolle?

En ny verden af nemhed og lavere priser på finansielle produkter kan blive en realitet, når en ny generation af intelligente digitale platforme overtager bankernes kontakt med kunderne. Det sker allerede i USA, men herhjemme er der et stykke vej endnu.

Du har set dig lun på en lejlighed og har besluttet dig for at slå til. Kl. 10:30 går du ind til ejendomsmægleren og siger ”Ja tak”. Men i stedet for en ugelang, træg og dyr proces med godkendelser i banken, åbner du blot din personlige Money Manager-app på din smartphone. Den opdaterer dig om din økonomiske situation og sikrer dig en kreditvurdering, som giver flere banker og realkreditselskaber mulighed for at byde på dit nye kundeforhold. Samtidig downloades kontrakten på telefonen. 10 minutter senere kan du frit vælge mellem de ønskede lån.

Din Money Manager sørger også for at få forsikringerne på plads. Kl. 10:50 kan du med dit fingeraftryk som signatur lukke bolighandlen. Og så har du endda haft mulighed for at konkurrenceudsætte dine lån i flere forskellige banker og realkreditinstitutter.

Det er en fremtidsverden, som måske ikke er så fjern endda. Her er du ikke længere i kontakt med banken. I stedet er det en tredjepart, som står for at styre alle dine finansielle transaktioner. I modsætning til banken er din Money Manager din virtuelle ven, der står for at finde de bedste priser og renter og få dem på plads med bank, realkreditinstitut og forsikringsselskab. Nutidens dominerende finanskoncerner er derimod reduceret til underleverandører.

Login