Løkke: Jeg har ikke en færdig plan liggende i skuffen

Løkke Rasmussen vil med Marienborg-konference hente inspiration til de udfordringer, der skal løses frem mod 2025.

Når Lars Løkke Rasmussen onsdag sætter gang i den første del af arbejdet på den kommende 2025-plan under en konference på Marienborg, flytter han meget bevidst dele af forberedelsen af planen fra Statsministeriets og Finansministeriets kontorer og ud i offentligheden.

”Jeg har ikke en plan liggende nede i en skuffe, som jeg kan trække frem til september. Jeg holder arrangementet på Marienborg for at blive inspireret,” siger Løkke Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Topøkonom til Løkke: Pas på uligheden

Dermed er dagsordenen for 2025-planen åben, og på konferencen skal en række særligt inviterede talere fremlægge deres bud på de udfordringer, 2025-planen skal adressere. Løkke Rasmussen holder ikke alene konferencen for at lade sig inspirere, men også for at rette fokus mod en stribe udfordringer.

”Under krisen var der en større bevidsthed om problemerne. Nu er ledigheden faldende, og det ser jo meget godt ud. Men der er en række problemer i horisonten,” siger han.

I en tale på Dansk Erhvervs årsmøde i sidste uge udtrykte Lars Løkke Rasmussen bl.a. bekymring over den lave stigning i produktiviteten, over at ingen danske virksomheder i løbet af de seneste tyve år har vokset sig store (dvs. med mere end 1.000 ansatte), at der ikke er de store økonomiske tilskyndelser til at arbejde i ”stedet for at lade være”, og også om Danmark er rustet godt nok til en digital fremtid. Men nu beder han en række eksperter og personligheder om at give deres bidrag til forståelsen af de udfordringer, Danmark står over for.

Professor i økonomi ved Aarhus Universitet Torben M. Andersen skal tale om de økonomisk-politiske udfordringer, Anders Borg taler blandt andet på baggrund af sin erfaring som finansminister i Sverige, og den tidligere topdirektør i den tyske softwaregigant SAP Jim Hagemann Snabe diskuterer, om Danmark er godt nok rustet til at møde udfordringer fra digitaliseringen. Oplæg for oplæg skal konferencen definere de udfordringer, der skal løses frem mod 2025.

”Hvis jeg bare ude af det blå skyder en eller anden plan frem og siger, hvad vi skal gøre i de næste ti år, så kunne jeg meget nemt risikere, at det hele falder på gold jord. Jorden skal på en eller anden måde gødes først,” siger Lars Løkke Rasmussen til Mandag Morgen.

Forrige artikel Den Den "hypede" disruption Næste artikel Topøkonom til Løkke: Pas på uligheden Topøkonom til Løkke: Pas på uligheden