Personlige data bliver 10’ernes vigtigste råstof

Den kolossale vækst i personlige data – digital information kreeret af og om os alle – der kendetegner det digitale samfund, skaber en ny bølge af muligheder for økonomisk og social værdiskabelse, som vi kun har set begyndelsen på. Håndteret rigtigt kan de massive mængder af data bruges til at skabe nye veje til økonomisk vækst, give nye indsigter til videnskaben og sikre bedre velfærd – til glæde for både virksomheder, det offentlige og den enkelte borger. Forudsætningen er, at offentlige og private aktører bringer deres massive datamængder i spil. ”Vi lever i en internetverden, hvor ideer kommer af at dele. De, der forstår det og lader andre være med til at gøre kagen større, er dem, som kommer med i dataøkonomien,” siger Ole Kjeldsen, direktør for Platforme og Udviklere i Microsoft.

Den kolossale vækst i personlige data – digital information kreeret af og om os alle – der kendetegner det digitale samfund, skaber en ny bølge af muligheder for økonomisk og social værdiskabelse, som vi kun har set begyndelsen på.

I dag er omkring 5 milliarder teknologiske enheder koblet til internettet. I 2020 vil det være 50 milliarder. De enorme mængder af data, der bliver genereret, spænder fra demografiske data og finansielle transaktioner til folks profiler på sociale netværkssider, sygdomshistorie og informationer hos arbejdsgivere. Ifølge den førende udbyder af market intelligence på it-området, IDC, fordobles mængden af digitale data i verden hver 18. måned.

Udnyttelse af disse gigantiske informationsmængder bliver en af de største megatrends i det kommende årti, vurderer Bill Hoffman, leder af telekommunikationsindustrien i World Economic Forums kontor i New York og en af forfatterne bag en ny rapport om personlige data:

Login