PostNord advarer: Svindlere angriber danskerne på sms om pakker til afhentning

Flere danskere får i øjeblikket SMS’er om, at de har en pakke liggende hos PostNord. Den kan de få udleveret, hvis bare de lige betaler 19 kroner. Men det er et svindelnummer, advarer PostNord.

Adskillige danskere modtager i øjeblikket SMS’er, der tilsyneladende er afsendt af PostNord. Heri står, at der er en pakke, der venter på dem, og for at få fat i den, skal man bare lige betale 19 kroner. 

Men det er svindel, advarer PostNord. De opfordrer samtidig til, at man ikke klikker på linket, men i stedet sletter beskeden omgående.

"Pas på! Der er en ny fup-sms i omløb. Det er ikke PostNord, der er afsender. Dukker den op på din mobil, så tryk ikke på linket, men slet den," skriver selskabet blandt andet i et opslag på Facebook.

Går du i øvrigt og venter på en pakke, som PostNord skal levere, så er der en sikker måde at få besked om, hvornår pakken kommer.

"Hvis du henter vores gratis app "PostNord", så kan du være helt sikker på, at de beskeder, du får om din pakke i app´en, er fra os," skriver selskabet i facebookopslaget.

Vi har fundet flere facebookbrugere, der deler eksempler på SMS’erne, som de har modtaget. Formuleringerne er ikke helt ens, men fælles for dem alle er, at de forsøger at lokke penge ud af dig, så du overhovedet kan få fingrene i den pakke, som du slet ikke går og venter på.

Artiklen fortsætter under billedet

 

Det er langt fra første gang, at PostNord er udsat for et lignende svindelnummer. I løbet af de senere år har mange danskere fået SMS'er, hvor indholdet, budskabet og lokkemaden er den samme: Betal og få "din" pakke. Gør du det, så er du blevet en slat penge fattigere, mens svindlerne læner sig tilbage og håber på at få fyldt deres bankkonto. Og måske tilegner svindlerne sig endda dine kreditkortoplysninger.

Du risikerer at tegne et abonnement på ingenting

Trodser du PostNords opfordring til at slette SMS'en og klikker på linket i SMS'en, så havner du på en hjemmeside, hvor du får at vide, at den angivelige pakke indeholder en mobiltelefon. Nu bliver du bedt om at oplyse, hvor og hvornår du vil have pakken leveret. Men så kikser logikken, for nu fremgår det, at pakken leveres af fragtfirmaet DHL og ikke PostNord.

Artiklen fortsætter under billedet

Eksempler på skærmbilleder, som du bliver præsenteret for, hvis du gør det, du ikke bør gøre, nemlig alligevel klikker på linket i SMS'en.

Men svindlerne er slet ikke interesserede i at sende en mobiltelefon. Tilsyneladende tegner man i virkeligheden et abonnement på en filmstreamingtjeneste, der hedder Pickaflick. Væk er "din" pakke, nu er du ved at binde dig og din bankkonto til at betale for en tjeneste - måned efter måned.

Flere steder på internettet advares der mod netop Pickaflick, der angiveligt i flere tilfælde har hævet penge på ‘abonnenternes’ kreditkort uden at have fået lov til det - og uden at kreditkortindehaverne har fået noget for pengene.  

Har man ved en fejl fået tegnet abonnementet, skal man omgående kontakte sin bank.

LÆS OGSÅ: Det er fup: Heller ikke denne gang giver Legoland 5 gratis billetter væk

LÆS OGSÅ: Fårup Sommerland advarer mod gratis billetter: ”Det er spam og fup”

LÆS OGSÅ: Det er fup! Norwegian står ikke klar med gratis flybilletter

Forrige artikel Du sælger ud af dit privatliv, når du beder om karriererådgivning på Facebook Du sælger ud af dit privatliv, når du beder om karriererådgivning på Facebook Næste artikel Han afviser at have investeret 500 mio. i bitcoin-platform: Han afviser at have investeret 500 mio. i bitcoin-platform: "Grænsende til humor"
Derfor er min kalender offentlig

Derfor er min kalender offentlig

En åben kalender fremmer gennemsigtighed i hele firmaet, tvinger dig til at tage stilling til hvert punkt i din tidsplan og gør dig lettilgængelig, skriver iværksætter David Kalt.

Kina vil have verdens smarteste byer

Kina vil have verdens smarteste byer

KOMMENTAR: Kina er i fuld gang med at samle alle tænkelige data fra sensorer, kameraer og mobiltelefoner i byrummet sammen og skabe smart cities. Det sker i et tæt samarbejde mellem myndighederne og de store tech-virksomheder.

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

Klichéen holder. Kultur æder alt andet

KOMMENTAR: Det er efterhånden bredt anerkendt, at virksomhedskultur er nøglen til at tiltrække og fastholde de rigtige medarbejdere. Her er, hvordan vi arbejder med det i Milestone Systems.

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

Proaktiv forvaltning: Gå ikke til staten – staten kommer til dig

I en gennemført digital offentlig administration behøver borgerne ikke at gøre opmærksomme på deres situation for at blive betjent – systemet ved allerede, at der er et behov. Det er filosofien bag det offentlige system i Estland, hvor man også er opmærksomme på risikoen for kafkaske bivirkninger.

Estland, den digitale stat

Estland, den digitale stat

Efter murens fald gik Estland all in på digitalisering. I dag er Estlands offentlige administration en inspiration for andre.
Færøerne – og flere andre lande – har overtaget softwaren bag systemet.

Estland er Europas digitale frontløber

Estland er Europas digitale frontløber

Estland har siden sovjettiden satset hårdt på digital teknologi som vejen til udvikling og vækst. Den offentlige sektors tjenester er blandt de mest avancerede i verden og på mange måder foran de tjenester, vi har i Danmark. Og borgerne har kontrol over egne data – og hvem der tilgår dem.

Færøerne har valgt den estiske model

Færøerne har valgt den estiske model

Da Færøerne i 2015 lavede en digitaliseringsstrategi, valgte de at bruge Estlands X-road som den grundlæggende infrastruktur for udveksling af data i det offentlige. Tendensen peger mod større integration og dataudveksling mellem de nordiske landes systemer.

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Digitaliseringspagt opdaterer Danmarks offentlige tjenester

Den danske offentlige sektor ligger i den internationale top, hvad digitalisering angår. I de nærmeste år skal tjenesterne forbedres yderligere gennem den såkaldte digitaliseringspagt. Mange af de kommende digitale tilbud svarer til tjenester, som allerede findes i Estland.

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

Haves: Ny regering. Efterlyses: Digital strategi

KOMMENTAR: Det havde været på tide at få en digitaliseringsminister, der kunne lægge en kurs for et retfærdigt Danmark på den digitale front. Men i mangel af sådan en, så må man håbe, at statsminister Mette Frederiksen har en plan.

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Harvardprofessor: Vi kan tæmme overvågningskapitalismen

Med begrebet ”overvågningskapitalisme” har den amerikanske økonomiprofessor Shoshana Zuboff sat fokus på spillereglerne i den nye digitale økonomi. Her handler det ikke længere kun om at analysere og forudsige din adfærd, men også om at styre den. Vi kan dog ændre på spillereglerne, hvis vi vil, fastslår hun. Det har vi gjort før.

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Hvad sker der, når Facebook også får magten over pengene?

Facebooks planer om at starte sin egen valuta kan være starten på kryptovalutaernes æra. Endnu ved ingen, hvordan den nye møntfod skal reguleres, eller hvordan Facebook præcist har tænkt sig at linke den til nationalbankernes valutaer og andre faste aktiver. 

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Samskabelse for alle: Hvad du bør vide, før du går i gang

Co-creation er en samskabelsesmetode, som typisk bruges til at skabe større grundlæggende forandringer. Men metoden kan også med fordel anvendes på projekter af mindre skala. Mandag Morgen giver dig her en introduktion til metoden – med kemotasken som det gode og konkrete eksempel.

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Kunstig intelligens kan gøre Indiens kompleksitet til en fordel

Det indiske marked kan virke overvældende. Inden for få hundrede kilometer kan sprog, kultur og kvaliteten af infrastrukturen ændre sig markant. Det er komplekst og kaotisk, men for udviklere af kunstig intelligens er Indiens diversitet også en rig kilde til data.

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

Holder Ray Kurzweils forudsigelser for 2019?

I en bestseller bog fra 1999 gav den amerikanske opfinder Ray Kurzweil en række konkrete bud på udviklingen i 2019.

Men holder hans forudsigelser? Vi ser på, hvordan det faktisk gik.

Volvos nye liv som succesrig kineser

Volvos nye liv som succesrig kineser

Lone Fønss Schrøder har som næstformand i Volvos bestyrelse oplevet sammenlægningen af et aldrende svensk ikon og en kinesisk opkomling i bilindustrien på tæt hold. En lektion i markedsforståelse, forenkling og eksekvering – og hvordan ’goldplating’ kan være en fælde for de kvalitetsbevidste.

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Halvdelen af klodens befolkning er nu på Internettet

Microsoft er det mest værdifulde it-selskab. 39 procent af unge amerikanere er ”næsten konstant online”.

Det – og meget mere – kan man læse i den amerikanske investor Mary Meekers nyeste trendanalyse.

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

En falsk video med Mark Zuckerburg sætter Facebook i et dilemma

I sidste måned afviste Facebook at fjerne en falsk video med formanden for Repræsentanternes Hus Nancy Pelosi. Nu spreder endnu en falsk video sig på det sociale medie – denne gang af Facebooks egen stifter Mark Zuckerburg. Men vil de fjerne den?