Regeringens nye disruptionchef: De digitale skyggesider skal med i ligningen

Borgerne skal føle, at de er med i den digitale udvikling. Teknologien skal tjene folket og ikke omvendt, mener den tidligere Uber-direktør Kåre Riis Nielsen, der skal stå i spidsen for Erhvervsministeriets disruption-taskforce.

I september 2017 fik London sin første digitale bychef, en såkaldt Chief Digital Officer, CDO, der skal gøre millionbyen til verdens ’smarteste’ by – rent digitalt.

I januar 2018 fik svenskerne også deres helt egen CDO, da den svenske digitaliseringsminister kunne meddele, at man havde afsat midler til at ansætte en Chief Digital Officer, der skal sætte fart på regeringens digitaliseringsstrategi, som blev præsenteret sidste forår.

Og i februar var det så Danmarks tur, da erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kunne løfte sløret for, at tidligere Uber-direktør Kåre Riis Nielsen fra 1. marts skal stå i spidsen for regeringens nye disruption-taskforce. Kåre Riis Nielsen skal ligesom sin britiske og svenske kollega sætte fart på den digitaliseringsstrategi, som regeringen lancerede i slutningen af januar.

Login