Stor opbakning til nyt projekt: Fremtidens fødevareteknologi skal dyrkes i Danmark

Med ’lodret landbrug’, sensorer og open source-software kan fødevareproduktionen blive langt mere ressourceeffektiv. Projektet Growstack vil samle de bedste hoveder, så Danmark kan blive frontløber på området.

Planterne i Growstacks projekt gror ikke i jord, men i små potter, hvor rødderne er fri. Derved spares både vand, energi, jord og næringsstoffer. 
Planterne i Growstacks projekt gror ikke i jord, men i små potter, hvor rødderne er fri. Derved spares både vand, energi, jord og næringsstoffer. Foto: Jonas Krøner
Klaus Dalgas

Danmark skal være en hub for fremtidens fødevareteknologi, som kan sikre langt mere bæredygtig og ressourcebesparende fødevareproduktion, end tilfældet er i dag.

Det er visionen bag projektet Growstack, som onsdag eftermiddag blev præsenteret i Ingeniørforeningens lokaler på Kalvebod Brygge i København.

Ingeniørforeningen IDA, CPH Foodtech Community og startup-virksomheden Nextfood står bag projektet, som handler om at skabe et fællesskab af innovative mennesker, der arbejder for at finde nye, bæredygtige metoder til fødevareproduktion. Og interessen er enorm.

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu