Techplomacy med Danmarks tech-ambassadør :: MM Next og Altinget: digital går sammen :: Store tv-stationers tid er ikke forbi

Indholdet på MM Next bliver styrket, nu også med en ny podcast om 'techplomacy'. Der er behov for en europæisk og en dansk vision for brugen af kunstig intelligens, skriver Lisbeth Knudsen. Og så mener TV 2’s adm. direktør, Merete Eldrup, at der fortsat er brug for store danske tv-kanaler.

Peter Hesseldahl

Så er der gode nyheder!

For os på redaktionen har det længe været et stort ønske at kombinere det journalistiske indhold på MM Next med artikler fra Altinget: Digital – og nu gør vi det.

Det betyder, at abonnenter på MM Next fremover også får adgang til alt indhold på Altinget: Digital – og vel at mærke uden at det koster en krone ekstra.

Samarbejdet betyder, at du på alle hverdage vil modtage et digitalt nyhedsbrev med alle de væsentligste digitale nyheder, som du behøver for at kunne navigere i den allestedsnærværende digitale omstilling.

Det er på mange måder et perfekt match og alt i alt en markant styrkelse af begge mediers indhold, som vi er særdeles glade for at kunne præsentere. Du kan læse mere om det nye journalistiske samarbejde her.

Men der er mere: Med base i Silicon Valley og kontorer i København og Beijing arbejder den danske techambassadør Casper Klynge med techplomacy, et helt nyt begreb, der bl.a. fokuserer på at påvirke international regulering af teknologi.

Techambassadøren er nu begyndt at producere en podcast, hvor han interviewer nogle af de allermest interessante techspillere, han møder.

MM Next har lavet en aftale om at bringe podcasten fremover, og vi lægger ud med et interview med Brad Smith, som er juridisk chef for Microsoft. Han har foreslået en form for Geneve-konvention for it-industrien, der skal forbyde selskaber at bruge data til at føre krig mod civile. Det er en super spændende samtale, og vi glæder os allerede til bringe flere.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron optrådte for nylig i et stort interview i det amerikanske it-magasin Wired. Her efterlyste han en europæisk vision for brugen af kunstig intelligens, som adskiller sig fra den amerikanske model, der er styret af gigantiske private virksomheder. Og fra den kinesiske model, hvor staten bruger data til at overvåge og om nødvendigt kontrollere borgerne i detaljer. 

Den opfordring bør danske politikere og meningsdannere også tage på sig, mener chefredaktør Lisbeth Knudsen. I sin klumme opfordrer hun det politiske Danmark til at komme med tilsvarende overvejelser om, hvordan vi kan sikre, at kunstig intelligens udvikles og anvendes på en måde, der ikke sætter vores demokratiske værdier over styr.

Regeringens medieudspil har virkelig kastet alle kortene op i luften. Vi har et interview med TV 2’s direktør Merete Eldrup, hvis tv-station i høj grad har været en del af tumulten omkring privatisering af de statslige medier. Det er dog ikke det primære fokus i interviewet, der derimod handler om TV 2’s indtil videre succesfulde digitale omstilling. 

Merete Eldrup mener ikke, at de store tv-kanalers tid er forbi. Der er stadig behov for danske kanaler med danskproduceret indhold, som familien kan samles om – også selv om vi samtidig følger med på alle mulige andre medieplatforme samtidig.

God læselyst!

Peter Hesseldahl

Redaktør, MM Next


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu