Tim O'Reilly: Automatiseringen skal redde os

Selv om computere og automatisering fjerner job, vil der stadig være masser af arbejde, som kan holde mennesker beskæftigede med at skabe værdi for hinanden. Men det kræver en radikal omlægning af spillereglerne i økonomien, siger Tim O’Reilly, der er en af Silicon Valleys vigtigste kommentatorer.

I sin nye bog, ’WTF? – What’s the Future and Why It’s Up to Us’, leverer Tim O’Reilly på den ene side en meget positiv vision om, hvordan avancerede nye teknologier kan gøre os i stand til at løse langt sværere problemer og udfordringer, end vi er i stand til i dag. Men på den anden side får det økonomiske system, der i øjeblikket præger adfærden i internationale it- koncerner, banker og hos investorer, også med grovfilen.

I bogen beskriver O’Reilly, hvordan teknologier i deres essens kan give os to meget forskellige oplevelser af den slags, hvor man får lyst til at udbryde ”What the f…!”

Den første er, når vi bliver overraskede over de fantastiske muligheder, som en ny teknologi åbner. Den anden er, når vi bliver skræmte over de omvæltninger og usikkerheder, der følger med en given teknologi.

Login