Livsfaseledelse, fleksible arbejdsuger og grundig onboarding

Aalborg Universitetshospital arbejder målrettet på at tilknytte sygeplejerskerne. Indsatsen
handler overordnet set om, at de ansatte skal føle sig set, hørt og udviklet.

Jens ReiermannStine Bjerre Herdel

Den seneste tid har der primært været fokus på massefyringer, når man har læst om Aalborg Universitetshospital (AAUH). Men forud for det ligger en anden fortælling, som handler om en målrettet indsats for at skabe et arbejdsmiljø og en hverdag, der i højere grad kan tiltrække og holde på sygeplejerskerne. 

Om artiklen

Denne lille artikel er en del af temaet om, hvilke ledelsesinitiativer, der er med til at skabe bedre trivsel og øge arbejdstiden hos sygeplejersker og jordemødre. Du finder hele temaet i toppen af artiklen.

Lisbeth Lagoni
er sygeplejefaglig direktør på Aalborg Universitetshospital.

“I flere år har vi haft fokus på, hvordan man skaber en god tilknytning til arbejdspladsen. Vi vil gerne bruge det ord frem for fastholdelse, fordi tilknytning signalerer, at arbejdspladsen er andet end et sted, hvor der bare skal eksekveres og leveres, og hvor man forsøger at ‘holde fast’ på folk,” forklarer sygeplejefaglig direktør Lisbeth Lagoni.

I stedet fokuserer man på AAUH på, at en arbejdsplads skal være et sted, hvor man oplever at blive set, hørt og udviklet, så man har lyst til at være der, uddyber hun.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu