Sindige jyder finder job til kvinder med ikkevestlig baggrund

POLITIK OG VELFÆRD Vesthimmerland ligger nummer ét på ranglisten over de kommuner, der er bedst til at få indvandrerkvinder i job. Det er en svær opgave. Så hvad er opskriften på deres succes? Det giver et jobcenter og to virksomheder deres forklaring på.

Foto: Foto: HimmerLand
Jens ReiermannTorben K. Andersen

Jo gladere de er for at gå på arbejde, jo større er sandsynligheden for, at vores match bliver en succes.

Lone Lollesgaard
Uddannelses- og arbejdsmarkedschef

Adressen kan ikke være mere ikonisk. HimmerLand, et resort, ligger på Lars Larsens Vej 1 i Gatten, en lille by i Vesthimmerland Kommune.

Dynekongen har altså sat sig sine spor – ikke bare i mange danskeres soveværelser, men også i de bløde bakker i Himmerland. På den fine adresse ligger golfbanerne, resortet og nogle af de arbejdspladser, denne historie handler om.

Golf- og spa-resortet Himmerland er som virksomhed med til at sætte Vesthimmerland Kommune på landkortet. En stor del af de ansatte er indvandrerkvinder. Det har medvirket til, at det er den kommune, som er bedst til at sende kvindelige, ikkevestlige indvandrere i job, når der tages højde for de vidt forskellige rammevilkår. Det viser et nyt benchmark fra Socialministeriet og Indenrigsministeriet. 
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu