Tålmodighed hjælper ikkevestlige kvinder i job

POLITIK OG VELFÆRD I Furesø Kommune tror man ikke på et quickfix, der kan skaffe ikkevestlige indvandrerkvinder varige job. Løsningen er langvarig og kræver grundige samtaler om kønsroller og helbred.

Foto: Søren BIdstrup/Ritzau Scanpix
Jens ReiermannTorben K. Andersen

Vi skal altid tale om, hvad borgerne kan, vil og ønsker. Og så skal vi pege på de virksomheder, hvor der er reelle jobmuligheder.

Flemming Sommer
Jobchef i Furesø kommune

I Furesø Kommune har et utraditionelt samarbejde mellem Flemming fra kommunen og den private jobformidler Dorte skabt varige job for en af de grupper, der gennem længst tid har stået uden for arbejdsmarkedet: kvinder med ikkevestlig baggrund.

En opgørelse fra Social- og Indenrigsministeriets benchmarkenhed viser, at Furesø Kommune er en af de fem kommuner i landet, der i forhold til det forventede har løftet kvindernes beskæftigelsesfrekvens mest.

Flemming Sommer, jobchef i Furesø kommune, siger, at kvinderne er så langt fra arbejdsmarkedet, at de ikke uden videre kan sættes i arbejde. Der skal så at sige to til en jobtango: Borgeren skal ønske og ville et arbejde, og der skal være en åbning hos en virksomhed.
Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu