Nej, Michelle Obama har ikke sagt, at hun stiller op mod Donald Trump i 2020

Et Facebook-opslag, der hævder, at Michelle Obama stiller op ved det amerikanske præsidentvalg i år 2020, er blevet delt næsten tre millioner gange, herunder også af danskere. Men det passer ikke, fastslår Michelle Obama selv.

Jakob Kudsk Skoffer

Et Facebook-opslag med et billede af USA’s tidligere førstedame, Michelle Obama, og teksten “I am running for 2020. Share this if you will support me”, er blevet delt næsten tre millioner gange. Ifølge opslaget stiller Michelle Obama op til præsidentvalget i 2020 “for at vinde over Trump, hans had, racisme og følgere.”

Men opslagets budskab er falsk. Michelle Obama har ikke annonceret, at hun stiller op til præsidentvalget i 2020.

Den tidligere førstedame endda selv flere gange slået fast, at hendes kandidatur er et rygte, der ikke har hold i virkeligheden.

Kort efter Trumps valgsejr i november 2016, begyndte rygtet om Michelle Obama’s præsidentkandidatur at florere på internettet. Hastaggene #DraftMichelle og #MichelleForPresident blev brugt flittigt på Twitter, og adskillige grupper, der opfordrede Michelle Obama til at stille op til præsidentposten, opstod på Facebook med flere millioner medlemmer.

Den store opbakning fik kort efter følgeskab af falske nyheder, der hævdede, at Michelle Obama ville stille op mod Trump i 2020.

Og selvom rygtet er over et år gammelt, bliver det altså stadig delt på de sociale medier. Også af danske Facebook-brugere.

Allerede i december 2016 understregede Michelle Obama, i et interview med den amerikanske talkshowvært, filmskuespiller og producer Oprah Winfrey, at hun aldrig ville stille op til et politisk embede. Ifølge Michelle Obama tager præsidentembedet så hårdt på familien, at hun ikke vil udsætte sine børn for det igen.  

LÆS OGSÅ: Obamas nye fødselsattest er en gammel nyhed

LÆS OGSÅ: Har Obama udvalgt landene til Trumps indrejseforbud?

LÆS OGSÅ: Skrev Barack Obama en truende hilsen til Donald Trump?

LÆS OGSÅ: Har Obama takket ja til tusindvis af illegale flygtninge?

LÆS OGSÅ: PÅSTAND: Obama havde islamiske skrifter på væggene


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu




Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu