Trumpismen: Lige så populær i Danmark som i USA?

Trumpismen er lige så populær i Danmark som i USA ifølge en artikel i Washington Post. Detektor har undersøgt, om det overhovedet kan være rigtigt.

 
Kun få danskere bakker op om Donald Trump, der om lidt er præsident i USA - i hvert fald hvis man skal tro diverse meningsmålinger. Alligevel er den såkaldte ’trumpisme’ lige så populær i Danmark som i USA ifølge den anerkendte amerikanske avis Washington Post.

DR2-programmet Detektor har set nærmere på Washington Posts artikel og fundet frem til, at analysen i artiklen ikke holder. Ifølge de forskere, Detektor har talt med, bygger analysen på en alt for smal definition af ’trumpisme’.

Washington Post-artiklen bygger på en analyse af to spørgeskemaundersøgelser - en i USA og en i Danmark - der begge indeholder spørgsmål om indvandring. Undersøgelserne viser, at omtrent lige mange danskere og amerikanere stiller sig meget kritiske over for indvandring. Men det er for snævert kun at se på spørgsmål om indvandring, når man taler om ’trumpisme’, skriver Detektor.

I det hele taget er det problematisk at anvende begrebet uden for en amerikansk kontekst, fordi der ikke findes nogen konkret definition af ’trumpisme’ ifølge de forskere, Detektor har talt med.

Du kan læse hele faktatjekket her.

 

Forrige artikel Facebook blæser til kamp mod falske nyheder i Tyskland Næste artikel EU opruster i kampen mod russisk misinformation EU opruster i kampen mod russisk misinformation
DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

DF-medie tager fejl: Tyskland har ikke indført asylstop

Flygtninge, der søger asyl i Tyskland, bliver ikke længere registreret, og derfor kan de frit drage nordpå mod Danmark, skriver netmediet Dit Overblik, der forudser et øget pres på vores grænser. Men Tyskland registrerer fortsat asylansøgere, og Udlændinge- og Integrationsministeriet beretter om ganske få ansøgere. 

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

Kinesisk embedsmand deler falsk video med taknemmelige italienere

"Mens den kinesiske nationalmelodi spiller i Rom, råber italienerne 'Tak, Kina!'," skriver talskvinde fra det kinesiske udenrigsministerium på Twitter, hvor hun deler en video med angiveligt jublende italienere. Men videoen er en manipulation.

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kan neglelak og kunstige negle gemme på coronavirus?

Kunstige negle og neglelak udgør en massiv smitterisiko. Derfor skal lakken og de falske negle af med det samme, lyder det i et viralt kædebrev på sociale medier. Det kan være en god idé, lyder det fra eksperter, men der er ingen grund til alarm.

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

Når krisen rammer, skal du være ekstra kritisk

BLOGINDLÆG: Under kriser har vores kommunikationskanaler en tendens til at blive overfyldt af rygter, gisninger og misinformation. Det så vi under Første Verdenskrig, og vi ser det nu under coronakrisen.

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Kim Bodnia tjener (heller) ikke millioner på bitcoins

Endnu en dansk skuespiller er blevet offer for en svindelartikel. Ifølge artiklen skulle Kim Bodnia have tjent millioner på bitcoins, men indholdet er det pure opspind, bekræfter skuespillerens agent.

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Matas advarer mod falsk reklamemail om mundmaske

Materialistkæden Matas advarer mod en svindelmail, der i de seneste dage er havnet i mange danskeres indbakke. Her tages kæden til indtægt for at sælge masken OxyBreath Pro. En maske, der hævdes at være effektiv mod coronavirus. Men kæden forhandler slet ikke masken.