30 forslag til en højtbelagt vækstmenu for Danmark

Danmark skal have genskabt sulten efter vækst. Men hvordan skal vi spise os mætte? Som appetitvækker til en bredere vækstdebat, har ni af Danmarks mest indflydelsesrige organisationer, fagforeninger og tænketanke sammensat ”Vækstens smørrebrødsseddel”. 30 forslag, der alle kan indgå i en højtbelagt vækstreform. De er langtfra enige og peger på mange forskellige løsninger, der kan bringe Danmark ud af lavvækstfælden. Har de glemt noget? Tag et kig og sammensæt din personlige reformmenu for Danmark.

Danmark mangler appetit på vækst. Sådan konkluderede fem topøkonomer samstemmende i sidste uges udgave af Ugebrevet Mandag Morgen. [graph title="" align="right" image="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/smorrerod_ny_1_jpg-e1462723239494.jpg" image_full="https://www.mm.dk/wp-content/uploads/2016/05/smorrerod_ny_1_jpg-e1462723239494.jpg" caption="Figur 1" text="" ][/graph]

Spørgsmålet til langt over en milliard kroner er derfor, hvordan dansk økonomi, virksomheder og forbrugere får genskabt sulten efter vækst. Og ikke mindst på hvilken diæt af reformer og vækstinitiativer de danske politikere og embedsmænd forestiller sig, at landet skal spise sig mæt.

For at komme nærmere svar på de spørgsmål har vi tilberedt en lille appetitvækker. Vi har bedt ni af landets mest indflydelsesrige og toneangivende organisationer, fagforeninger og tænketanke om at byde ind med menuforslag til en slags Vækstens Smørrebrødsseddel. Hver organisation har haft mulighed for at komme med højst fem forslag til, hvordan de mener, at Danmark kommer ud af vækstfælden, hvilket alle har benyttet sig af.

Login