Britisk atomdrama kan booste dansk teknologieksport

Theresa May har sat Storbritanniens satsning på fransk-kinesisk atomkraft på pause. Hvis hun dropper kernekraften, vil det betyde markant større efterspørgsel på vind, biomasse og gas, hvor danske virksomheder står stærkt.

Det gav genlyd i Paris, Beijing og mange andre steder i verden, da Storbritanniens nye premierminister, Theresa May, i slutningen af juli meddelte, at hun har udsat den britiske stats endelig tilsagn til, at franske og kinesiske virksomheder kan bygge et nyt atomkraftværk ved Hinkley Point i Somerset på Englands vestkyst.

LÆS OGSÅ: Briternes nye frontkvinde er mere Merkel end Maggie

Projektet har været undervejs i snart ti år, og det handler kort fortalt om, at det statsejede franske elektricitetsselskab EDF sammen med den industrielle partner Areva og den strategiske kinesiske partner China General Nuclear Power Group skal bygge og drive atomkraftværket til gengæld for en 35 år lang kontrakt med den britiske stat, der lover at købe den atomare elektricitet til en mindstepris langt over den pris, man kan købe elektricitet til på det åbne britiske marked. Se tekstboks.

Login