Cambridge-professor: Zuckerberg er farligere end Trump

Mark Zuckerberg ser politik som en hindring for fremskridt, og de unge, som nu er i permanent mindretal i en aldrende befolkning, vender demokratiet ryggen. Cambridge-professor David Runciman giver det nuværende demokrati en langsigtet, men sikker udløbsdato, hvis vi ikke formår at forny de demokratiske institutioner.

Det kan godt være, at vi fra et europæisk og dansk perspektiv mener, at den amerikanske præsident Trump er en farlig mand. Men manden i spidsen for Facebook, Mark Zuckerberg, er farligere.

Trump er væk senest efter hans næste valgperiode, medmindre noget meget overraskende sker med den amerikanske forfatning, men Facebook og Zuckerberg vil være her længe endnu.

Sådan formulerer den britiske professor David Runciman en af udfordringerne til det traditionelle demokrati, som i hans øjne har en langsigtet, men sikker udløbsdato. Demokratiets institutioner kan ikke længere levere svaret på de nationale og globale udfordringer, og det gamle partisystem synger efter hans opfattelse på sidste vers.

Login