Crowdsourcing: Nu kan du ansætte hele verden

Først kom outsourcing, nu kommer crowdsourcing. Med teknologiens udvikling opstår nye muligheder for at ansætte specialister, der arbejder fra den anden side af kloden. Fænomenet crowdsourcing er i hastig vækst og kommer til at præge erhvervslivet de kommende år. Udviklingen åbner nye muligheder for at få bugt med de demografiske udfordringer. Men det er ikke uden bøvl at ansætte hele verden, og det kræver som minimum helt nye ledelsesmodeller.

Alverdens teknologiske landvindinger har åbnet for helt nye muligheder, så virksomheder kan benytte sig af specialister, der ikke nødvendigvis sidder i samme by som virksomheden.

Flere og flere virksomheder har set fidusen i at bede hele verdens onlinearbejdsstyrke om at løse arbejdsopgaver. Fænomenet hedder crowdsourcing og bliver allerede i dag brugt af virksomheder som Dell og General Electric.

I det brede erhvervsliv er crowdsourcing stadig i sin opstart i Danmark, men opmærksomheden på fænomenets potentialer vokser. Blandt frontløberne er LEGO, mens TDC og DFDS er godt på vej til at udnytte crowdens muligheder for eksempelvis idegenerering.

Login