Dansk energipolitik kan bane vej for milliardeksport

Systemeksport af energipolitisk knowhow kan styrke danske cleantech-løsninger på de globale markeder. Et nyt regeringsinitiativ sigter på at udbrede danske reguleringsprincipper til udvalgte samarbejdslande for at gøde jorden for danske eksportvirksomheder. Ikke mindst markedet for energieffektivisering vokser eksplosivt. Den uproduktive COP19-proces skaber fornyet fokus på de lavthængende frugter, hvor økonomi og bæredygtighed går hånd i hånd. Danske virksomheder nyder godt af et godt omdømme på området. Men cleantech-branchens frontløbere advarer om, at Danmark må styrke hjemmemarkedet for næste generation af energieffektive løsninger, hvis styrkepositionen skal bevares.

Energipolitik kan i fremtiden blive en af Danmarks mest værdifulde eksportvarer.

Eksport af energipolitisk knowhow og den særlige danske energimodel kan bane vej for øget eksport af grønne og energieffektive løsninger, som i mange år har været en af de mest markante danske styrkepositioner på de globale markeder.

De nyeste fremskrivninger viser, at særligt den globale efterspørgsel på energieffektive løsninger stiger med raketfart. Energieffektivisering er et særligt attraktivt område for det globale erhvervsliv og offentlige myndigheder, da det gavner både klimaet og bundlinjen.

Login