Danskerne vil have klimaafgifter på flyrejser

Knap halvdelen af befolkningen er klar til at betale klimaafgifter, når de rejser med fly. De mener, at der skal ske noget på klimaområdet og er klar til selv at bidrage. Skatteministeriets afvisning af en CO2-afgift på brændstof hviler på en misforståelse, lyder det fra forskere.

Danmark er med i front, når FN’s klimatopmøde mandag bliver skudt i gang med fokus på konkrete løsninger, et øget klimaambitionsniveau og en hurtig grøn omstilling. Men når det gælder én helt konkret løsning med effekt på CO2-udledningerne, nemlig afgifter på fly, er Danmark langt bagud.

Hvis man ser på de lande, vi normalt sammenligner os med, er Danmark nemlig et af de eneste lande, der ikke har afgifter på fly, viser en rapport fra EU-Kommissionen. Også selv om danskerne ifølge nye tal, som Mandag Morgen og professor Jørgen Goul Andersen står bag, er helt klar til at betale flyafgifter for klimaets skyld.

Næsten halvdelen, 45 procent, af de adspurgte svarede, at de var helt eller delvis enige i, at der skal indføres klimaafgifter på flyrejser, mens kun hver fjerde svarede, at de var helt eller delvis uenige. Se figur 1.

Login