Der kommer en god teknologi i morgen

GRØN OMSTILLING Regeringen opfordrer danskerne til at turde tro på de grønne iværksættere og den geniale forskning, som vi ikke kender endnu. Det er svært at kritisere en statsminister for at male fremtiden lysegrøn, men skal regeringens ambitioner om en grøn iværksætter-guldalder gå i opfyldelse, har den et bjerg af benspænd at bestige. 

Ti års økonomisk forskning og en global finanskrise, der stadig sætter sine spor, har lært os, at man ikke kan spare sig ud af en finanskrise. Nedskæringspolitikken blev endegyldigt lagt i graven under EU-topmødet i juli, hvor unionens regeringsledere etablerede fælles gæld i stor skala. Men er der ingen kriser, man kan spare sig ud af? Rundt om det spørgsmål kan man nu tegne skarpe fronter i den politiske diskussion om løsningen af en anden af tidens store kriser, nemlig klimakrisen.

Aktivister, grønne NGO’er og flere af regeringens støttepartier udgør i den klimapolitiske debat en slags CO2-sparebande, der taler for omgående adfærdsændringer og nedskæringer på det klimaskadelige forbrug. I deres udlægning er sparekniven et centralt værktøj, hvis vi skal nå de mål, vi har vedtaget med Parisaftalenverdensmålene og klimaloven.

Mette Frederiksen er et stolt medlem af den europæiske sparebande, når regeringslederne mødes i Bruxelles, men i den hjemlige debat har hun nu meldt sig ind i klimadebatten med et anderledes lysegrønt budskab. Det blev tindrende klart, da statsministeren tidligere på måneden holdt sin tale ved Dansk Erhvervs årsmøde.

Login