Din relevans afgør om du er leder eller bare chef

LEDELSE Det er måske ikke hver dag, du forholder dig til din egen relevans som leder. Men det kan være afgørende for, om du kan bevare dit reelle ledelsesmandat, skriver Elize Dimare og Johnny Sørensen.

Af Elize Dimare og Johnny Sørensen
Ledelsesrådgivere, forfattere og strategiske virksomhedsrådgivere

Du er sikkert stødt på en irrelevant leder eller to i løbet af din karriere. Måske har du endda prøvet at arbejde med en.

Den gamle direktør, der på sit støvede kontor belæsset med tunge mahognimøbler kunne finde på at sige, at ”e-mails er fuldstændig unødvendige, når der går intern post rundt to gange om dagen” (sandt eksempel fra 1990’erne).

Udviklingschefen, der ikke kan finde ud af at lave sine egne PowerPoints (sandt eksempel fra 2000’erne).

Eller startup’eren i hvide sneakers, der synes, man bonder bedst med sine kolleger på en vild bytur, og som ikke forstår, at det er svært for nogle medarbejdere at sige fra (sandt eksempel fra 2010’erne).

Problemet i de situationer er, at udmeldingerne risikerer at stå uimodsagt, fordi folk omkring dem er trætte. Nogle gange helt ind til benet. Vi orker næsten ikke at forklare vores leder eller lederkollega, hvorfor der kunne være et andet perspektiv. 

Det er lidt det samme som teenageren, hvis forældre bare ikke fatter det (suk). Eller scenerne fra Kongressens høringer om sociale medier, hvor Mark Zuckerberg prøver at forklare senatorerne, hvordan Facebook fungerer.

I stedet for at blive en aha-oplevelse for den, der har svært ved at forstå andres perspektiv, reduceres oplevelsen til en vittighed, en god historie over middagsbordet eller en anekdote på arbejdspladsens rygtebørs, som et bevis på, at den, de handler om, har mistet sin relevans.

Det handler ikke (nødvendigvis) om alder

Jo ældre vi bliver, jo nemmere er det for os at blive irrelevante. Men før du får kaffen galt i halsen, vil vi gerne slå fast, at alder og relevans ikke hænger sammen. Der er superrelevante 90-årige og dybt irrelevante 30-årige. Bare for lige at sige det.

Det ændrer dog ikke ved pointen: Jo ældre vi bliver, jo nemmere bliver vi irrelevante. Det hænger sammen med vaner, hjernens fleksibilitet og fravalg. Vi kan ikke nå det hele, så det nemmeste er at tale med nogen, vi allerede kender, ansætte nogen, der ligner os selv, og læse den avis, vi plejer at læse.

Pludselig lever vi i en boble af én version af virkeligheden, hvor tiden har stået stille i 5-10-20 år. Og når vi skal tale med nogen, der ikke er i samme boble som os, fremstår vi pludselig mærkelige, forældede eller bare dybt irrelevante.

Relevans giver autoritet

Relevans er en ofte overset adgangsbillet til ledelsesautoritet. Relevans giver os taletid og et reelt ledelsesmandat. Hvis vi bliver dømt irrelevante af vores medarbejdere, så bliver vi automatisk degraderet fra leder til chef.

Frem for at være en, der lyttes til, sparres med og som får lov at udvikle teamet, bliver man en administrativ parentes, som godkender ferie og modtager sygemeldinger. Alt det spændende i lederjobbet er væk. Ikke fordi du ikke prøver, men fordi (nogle af) dine medarbejdere og dine kolleger ikke vil modtage det. Og her er det modtageren, der bestemmer.

Så din relevans er relevant for dig som leder. For det sande ledelsesmandat får du nedefra. Vi plejer at sige, at du bliver udnævnt til chef oppefra og til leder nedefra.

Det er, når dine medarbejdere ser dig som den store gevinst i chef-lotteriet, at du virkelig kan gøre en forskel og skabe stærke, holdbare resultater. Det er dér, du flytter holdet og forretningen. Det er forudsætningen for succes – som organisation, som team og som leder.

Faresignalerne

Formentlig ved vi ikke helt selv, når vores relevans er i farezonen. Men her er nogle eksempler på indikatorer for, om du hænger fast i en tidslomme eller en boble:

  • Du udtaler dig kritisk og gerne lidt bombastisk om en anden gruppes holdninger, i stil med ”nu må de da tage sig sammen” (den kan bruges i næsten alle sammenhænge). Du er endda ikke bange for at gøre det på LinkedIn eller sammen med dine kolleger og medarbejdere. Det kunne være ”Klimaforandringer er en myte”, ”Der er ikke noget galt med en hånd på låret”, eller ”Det var da heller ikke nemt, da jeg var ung”.
  • Du fastholder en holdning, du formede i en anden tid, under nogle andre rammer, uden at genbesøge den. Måske var det ikke kutymen, at mænd tog barsel for 20 år siden, men det er måske ved at ændre sig. Hvad er fordelene ved det? Hvad kan du få ud af den situation som leder? Vær nysgerrig.
  • Du mener, at en forandring er urimelig. Tænk på klassikeren ”Who moved my cheese”, hvor de to personer har vænnet sig til, at der lå noget velkendt ”ost” på en fast plads. Da det pludselig løber tør, bliver de fortørnede over, at deres ost er væk – jf. bogens titel – frem for at fokusere på, hvor der er nye muligheder for ”ny ost”.
  • Nye arbejdsgange og ny teknologi er lidt skræmmende. Nye kollegers ”work-smarter”-forslag afvises måske endda med klassikeren ”Det har vi prøvet før, det virker ikke”. Mest fordi du ikke orker at lave noget om, der kører OK. Uagtet, at de måske kunne fungere endnu bedre.
  • Se på din omgangskreds, dit netværk og dine medarbejdere. Pas på, hvis de ligner dig selv for meget. Alder, holdninger, interesser, verdenssyn osv. Sig ja til at mødes med en, du ikke kender, som skriver via LinkedIn. Udvid kredsen og se, hvad der sker.

Den nye leder-EBIT

Relevans er ikke nødvendigvis et mål i sig selv. Men i ledelsessammenhænge er det et vigtigt middel til målet: at bevare sit ledelsesmandat. Mandatet til at drive forandringer og skabe holdbare resultater.

Vi vil gerne slå et slag for, at nøglen til holdbare ledelsesresultater er EBIT. Ikke den klassiske EBIT (Earnings Before Interest & Tax), selv om den selvfølgelig også er vigtig. Men en ledelsesmæssig EBIT med følgende opskrift:

Ledelsesresultater = Erfaring x Beginners Mindset x Interesse x Træning

Erfaring: Vores erfaring er vigtig. Ikke kun som ledere. Det at have set utrolig mange eksempler før, gør en forskel. Men det er vigtigt, at du lærer af erfaringen og bruger tid på at evaluere. Vi møder ledere, som hævder at have 20 års erfaring, men hvor et nærmere eftersyn viser, at de har 3 års erfaring og så 17 år, hvor de har gentaget det, de gjorde de første 3 år. Og så er vi tilbage ved risiko for at miste sin relevans.

Beginners Mindset: Vi har tidligere på disse sider plæderet for at bevare sin ydmyghed og sin nysgerrighed. Men det kan ikke siges ofte nok, for det er noget af det første, der ryger, hvis vi ikke passer på. Autoritet, magt og elementer af forgudelse taler til den mest primitive del af vores ego, og pludselig en dag står man måske og synes, at det er meget rimeligt altid at blive hørt først, eller at man ikke laver sin egen kaffe. Hvis du kan bevare din undren og din åbenhed, som du jo havde den første dag på jobbet, kan du nå at redde meget i tide.

Interesse (for ledelse): Når man får ledelsesansvar, får man også magt over andre menneskers penge og andre menneskers liv. Det kan man forvalte mere eller mindre elegant og med mere eller mindre succes. Men vi ser en klar tendens til, at de, der har en grundlæggende interesse for ledelse, klarer det bedst. De ser ledelse som et selvstændigt fagområde og håndterer deres ansvar med den størst mulige respekt for opgavens omfang og påvirkning af andre.

Træning: Vi tror ikke på den fødte leder. Selv om et element af talent hjælper i alle sammenhænge, så er ledelse først og fremmest en færdighed, der skal trænes hele karrieren. Der er de store faglige løft, for eksempel lederkurser, men der er også alle de små daglige elementer. Læs en bog eller nogle artikler om ledelse, få en coach, og giv dig selv nogle små daglige øvelser, som løfter dig til næste niveau.

De små ting holder dig skarp

Vi har her kredset en del om, hvad der sker, når man mister sin relevans som leder, og hvordan man kan få den igen. Men husk på, at det kræver mindre at fastholde sin relevans end at få den tilbage.

Der er mange små ting, der ikke kræver en større indsats, og som vil have en effekt med det samme. Du kan starte med at læse et andet nyhedsmedie, end du plejer. Abonnér på en ny avis (fysisk eller online), og læs, hvordan et andet syn på verden ser ud.

Faktatjek, hver gang du bliver forarget. Sørg for hver måned at mødes med nogen, der ser verden anderledes end dig selv.

Og først og fremmest: Bevar din nysgerrighed og ydmyghed. Du kan kun have en del af sandheden, og fordi du tilfældigvis er leder, er du ikke automatisk den klogeste i rummet.

 

Elize Dimare har over 20 års ledererfaring, primært som leder i internationale industrivirksomheder, senest på executive-niveau. Johnny Sørensen har været leder i mere end 25 år, heraf ti år som CEO og ti år i interim CXO-roller. De er forfattere til bogen ’Andre menneskers penge og andre menneskers liv – Ledelse og eksekvering i turbulente tider’.

Forrige artikel Kan danske virksomheder lyn-modernisere japansk bureaukrati? Kan danske virksomheder lyn-modernisere japansk bureaukrati? Næste artikel ICDK: Venture Client-modellen har succes hos Tysklands industrigiganter ICDK: Venture Client-modellen har succes hos Tysklands industrigiganter
En lukket valgfest: Hvorfor stemmer de ikke?

En lukket valgfest: Hvorfor stemmer de ikke?

POLITIK OG VELFÆRD Danskerne har noget nær verdensrekord i demokratisk deltagelse. Men fire grupper holder sig alt for ofte væk fra stemmeboksen: unge, indvandrere og efterkommere, kortuddannede og personer uden for arbejdsmarkedet. Her kommer deres egne forklaringer på hvorfor. De kan måske rumme nøglen til en løsning. 

Fest, fællesskab og nålestikskampagner skal få flere ind i valglokalet

Fest, fællesskab og nålestikskampagner skal få flere ind i valglokalet

POLITIK OG VELFÆRD Der er mangel på viden om, hvad der virker, når regioner og kommuner forsøger at gøre en indsats for at få alle med til de lokale valg. Tænketanken Mandag Morgen har samlet en stribe gode ideer og konkrete tiltag, der har vist sig at virke. De fleste tiltag er både enkle og billige.

Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

Et anlæg i den saudiarabiske ørken skal katapultere grøn brint

GRØN OMSTILLING Der er et evindeligt dilemma: Hvis man skal producere grøn brint i stor skala, kræver det, at der er et marked og en bekostelig infrastruktur. I Neom, en fremtidig megaby i Saudi-Arabien, tror investorer, at de kan levere både hønen og ægget med et projekt, der minder meget om de danske power-to-x-planer. 

Direktør for patienternes gode liv

Direktør for patienternes gode liv

POLITIK OG VELFÆRD Godt 36.000 medarbejdere i Region H har på 11 sygehuse sat lighedstegn mellemsundhed og behandling. Det har reduceret dødeligheden efter kræft og hjertesygdomme. Nu skal de også hjælpe patienterne tilat leve gode liv - nogle endda med kroniske sygdomme. Den kulturændring skal regionens nye direktør stå i spidsen for.

Nu skal teknikken designes modulært

Nu skal teknikken designes modulært

DIGITAL OMSTILLING B&O har netop lanceret en ny mobil højttaler, der er designet til at holde mange år – selvom den teknologiske udvikling løber hastigt videre. Apparatet er modulært opbygget, så delene let kan repareres eller udskiftes i takt med, at nye digitale formater og software stiller andre krav til elektronikken.

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

Kinas 300 millioner børn er et kæmpe marked for danske virksomheder

I Kina er det gode børneliv kommet på dagsordenen. Det giver forretningsmuligheder for en bred vifte af danske virksomheder – fra legetøjsproducenter over arkitekter til spiludviklere. Danske forskere kan være med til at åbne dørene, da der trækkes på en solid tradition for at undersøge tingene i børnehøjde, skriver det danske innovationscenter i Shanghai.

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

Dit klima-mindset afgør din virksomheds fremtid

LEDELSE Corona har naturligt nok farvet lederes syn på verden det sidste år. Men hvis man vil fremtidssikre virksomheden, må klimaet nu udgøre en fremtrædende del af lederens mindset, skriver Anna Fenger Schefte og Anders Nolting Magelund.

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

Bæredygtig virksomhedsdrift er for alle

LEDELSE Virksomheder skal vænne sig til at udarbejde samfundsregnskaber, hvor virksomheden nøje vurderer og redegør for, hvordan den bidrager positivt, og hvordan den belaster samfundet. Det bliver et krav fra myndigheder, investorer, långivere, partnere og kunder, skriver Steen Hildebrandt.

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

Sådan kan den digitale udvikling støtte den grønne omstilling

DIGITAL OMSTILLING Siger man ”grøn og digital omstilling”, så har man dækket de to måske væsentligste dagsordener de kommende ti år. Digitaliseringen og en bæredygtig økonomi kan støtte hinanden – men det er ikke sikkert, at de gør det. Vi ser på, hvad der skal til for at få de to udviklinger til at trække i samme retning.

Grøn + Digital = Danmarks store chance

Grøn + Digital = Danmarks store chance

DIGITAL OMSTILLING Grøn teknologi og digitale offentlige tjenester er begge danske styrkeområder. Men der er brug for koordinering og samarbejde på tværs af det offentlige og det private, hvis Danmark skal udnytte mulighederne for at bruge digital teknologi til at nå klimamålene. KMD’s direktør, Eva Berneke, opfordrer regeringen til at bringe parterne sammen. 

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

Den traditionelle fagbevægelse organiserer nu kun halvdelen af lønmodtagerne

POLITIK OG VELFÆRD Fundamentet under den berømmede danske model på arbejdsmarkedet slår dybe revner. Medlemsflugten fra fagbevægelsen er langt større og mere dramatisk end hidtil antaget, viser ny opsigtsvækkende forskning. Fagbevægelsens topfolk ser dybt alvorligt på udviklingen og arbejdsmarkedsforsker opfordrer til politisk handling.

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

Lizette Risgaard: ”Den udvikling skal bare vendes”

POLITIK OG VELFÆRD De klassiske fagforbund forhandler overenskomster på stribe men organiserer en stadig mindre del af de danske lønmodtagere. Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, vil finde nye måder at organisere lønmodtagerne på for at vende udviklingen.

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

Analyse af pandemiparathed skød helt forbi målet

POLITIK OG VELFÆRD Den kendte økonom Branko Milanovic har sammenlignet landenes vurderede pandemiparathed i rapporten ‘Global Health Security Index’ fra 2019 med de faktiske corona-dødstal. GHS-indekset var ikke bare ude af stand til at forudsige udfaldet – tendensen har nærmest været det modsatte af det forventede.

10 trends for sociale investeringer i 2021

10 trends for sociale investeringer i 2021

KOMMENTAR Det er svært at spå, især om en fremtid præget af coronakrisens uforudsigelige dønninger. Den Sociale Kapitalfond vover alligevel pelsen og giver her 10 uvidenskabelige men dog kvalificerede bud på trends, der vil kendetegne markedet for sociale impact-investeringer i 2021.

Anders Dybdal anbefaler

Anders Dybdal anbefaler

KULTURANBEFALING CEO i konsulentbureauet Operate, Anders Dybdal, dykker ned i systemisk tænkning og holder sig opdateret med Altingets nyhedspodcast, Altinget Ajour.

Støtten til systemet vakler

Støtten til systemet vakler

VINTERLÆSNING: Støtten til systemet vakler.

Mistroen og frustrationerne bobler frem fra neden.

Vi ser det i form af romerlys og sortklædte demonstranter i danske byer. Eller som et stormløb på Kongressen i Washington. Og som en endeløs strøm af vrede på sociale medier.

Vi har samlet artikler fra Mandag Morgens arkiv, der ser nærmere på den udfordring, vores demokrati står overfor.

Bliver økonomien ramt af senfølger?

Bliver økonomien ramt af senfølger?

VINTERLÆSNING: Økonomien får lige nu en ordentlig rusketur af coronakrisen.

Vil den være alvorligt forslået, når pandemien gradvist slipper sit tag i vores samfund?

Vi har samlet en række af Mandag Morgens artikler fra det seneste halvår, der ser på, hvilken vej de økonomiske tendenser peger.

Vær en ny leder efter krisen

Vær en ny leder efter krisen

VINTERLÆSNING: På mange arbejdspladser har coronakrisen på rekordtid knust vaner og principper, der ellers virkede som støbt i beton.

Meget er nyt, og vi famler os frem. Vi er i færd med at genskrive manualen.

I den forstand er coronakrisen også en invitation til fornyelse af ledelsesgerningen.

Det er ikke en nem proces. Her finder du fire ledelsesindlæg med hjælp og inspiration til opgaven.

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

Dystopisk Big Mother eller fagre nye verden?

VINTERLÆSNING: Algoritmer er ved at indtage den offentlige forvaltning.

På Mandag Morgen har vi gennem længere tid undersøgt, hvad der sker, når big data og kunstig intelligens kan blive hverdag i socialarbejdet, ved domstolene og fastsættelsen af vores ejendomsskat.

Det kan betyde bedre service til den enkelte og bedre udnyttelse af offentligt ansattes tid.

Men det kan også resultere i et koldt og kafkask system, hvor algoritmens uperfekte data vinder over det menneskelige skøn.

Så hvordan sikrer man, at den nye teknologi bruges til borgerne – og ikke blot til systemets – fordel?

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

De fattigste betaler prisen for to årtiers skattelettelser

POLITIK OG VELFÆRD Danmark er blevet et mindre omfordelende land, viser nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Uligheden er voksende, men der er lange udsigter til en ny politisk kurs. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard maner til tålmodighed. 

2021 kan blive vendepunktet

2021 kan blive vendepunktet

POLITIK OG VELFÆRD Vi har alt for længe stået handlingslammede overfor globale kriser, som vi ved, kræver handling. Klimakrise. Mistillid til demokratiet. Global ulighed. Erfaringerne med at tackle pandemien har skabt et unikt momentum. Måske er 2021 det vindue for forandring, vi har ventet på.

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

Fagre grønne og digitale fremtidsteknologier

DIGITAL OMSTILLING Blockchain, virtual reality og DNA-baseret hukommelse er blandt de stadig noget eksotiske teknologier, som vil brede sig i de kommende år, og som udmærker sig ved at være langt bedre redskaber til at gøre økonomien mere effektiv og mindre ressourcekrævende. 

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

ICDK: Den digitaliserede familielæge er mere tilgængelig

DIGITAL OMSTILLING Med en stigende mangel på praktiserende læger kan nye teknologiske løsninger være med til at afhjælpe situationen i Danmark. Der er meget inspiration at hente i Silicon Valley, hvor konsultation via nettet, og selvbetjeningsløsninger til måling af helbredet, er blevet en del af hverdagen for mange. Det skriver Innovation Centre Denmark i Silicon Valley.

Gør klar til de arbejdende seniorer

Gør klar til de arbejdende seniorer

LEDELSE Den aldrende arbejdsstyrke betyder, at ledere vil skulle håndtere en voksende gruppe af aktive seniorer, og det stiller nye krav. Den klassiske aldersbaserede formular for afslutning af arbejdslivet kan ikke længere bruges, skriver Jesper Brask Fischer.

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

”Hvis du ikke er pissevred, er det fordi du ikke følger med”

ØKONOMI Coronakrisen har forværret vilkårene for økonomisk pressede folk, der havde nok at slås med i forvejen. Højlydt utilfredshed og massedemonstrationer mod systemet er brudt ud og eskaleret i årets første uger. For at stoppe vredens vækstvilkår er politikerne nødt til at bevæge sig mentalt ud af 1980’erne og vende sig mod en ny økonomisk virkelighed, mener den britisk-amerikanske økonomiprofessor Mark Blyth.

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

Julie Arnfred Bojesen anbefaler

KULTURANBEFALING Fra historiepodcast om mongolernes hærgen i Østeuropa til fantastiske fortællinger fra det enorme russiske grænseland. Ung frontperson bag nyt ukrainsk-dansk ungdomshus giver et indblik i hendes kulturelle forberedelser til jobbet.

Krisestyring for 31 milliarder:  Historisk mange trepartsaftaler under corona

Krisestyring for 31 milliarder: Historisk mange trepartsaftaler under corona

POLITIK OG VELFÆRD Det seneste år har budt på hele 15 trepartsaftaler, som har kostet milliarder af kroner og har reddet tusindvis af arbejdspladser. Coronakrisen har pustet nyt liv i selve hjertet af den berømmede danske model, treparts-institutionen. Førende forskere forudser, at trepartsfesten vil forsætte med aftaler om blandt andet grøn omstilling og de såkaldte andengenerationsreformer.

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

Lønmodtagere og arbejdsgivere klar til ny generation af reformer

POLITIK OG VELFÆRD Efter 15 trepartsaftaler på et år har lønmodtagernes og arbejdsgivernes topfolk fået sult på mere. De er klar til at hjælpe regeringen med nye type af reformer. Lizette Risgaard og Jacob Holbraad har også andre ting på ønskesedlen til nye aftaler.

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

Algoritmer i socialarbejdet kan hurtigt umyndiggøre borgerne

DIGITAL OMSTILLING Brug af algoritmer og prædiktive data i det borgernære velfærdsarbejde kræver, at vi overvejer nøje, hvordan det forandrer samarbejdet med de berørte familier. Faren er, at vi sætter systemet over borgerne, hvilket er det, vi netop prøver at komme væk fra, skriver Robin Vickery.

S fører klimakamp med skarp gul profil

S fører klimakamp med skarp gul profil

POLITIK Regeringen har gjort sin håndtering af den grønne omstilling til et centralt element i en værdipolitik, der handler om at være tæt på produktions- og provins-Danmark og at lægge afstand til det radikale storby-Danmark.

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

Ny stil: Blå rådgivere til røde ministre

NYT JOB Både i Udlændinge- og Integrationsministeriet og i Finansministeriet har man ansat folk, der for ganske nyligt har været særlige rådgivere for blå toppolitikere.

Den cirkulære økonomi vil være intenst digital

Den cirkulære økonomi vil være intenst digital

DIGITAL OMSTILLING Den grønne omstilling og den gennemgribende digitalisering hænger uløseligt sammen. Risikoen er, at digitaliseringen fører til et fremmedgjort, overvåget forbrugersamfund. Muligheden er, at detaljerede data, kunstig intelligens og tæt digital sammenkobling skaber en cirkulær og energieffektiv økonomi til gavn for mennesker og natur.

ICDK: Sydkorea viser hvordan madspild kan håndteres

ICDK: Sydkorea viser hvordan madspild kan håndteres

KOMMENTAR Sydkorea har med en blanding af skrap lovgivning og avanceret digital teknologi reduceret madspild til nogle få procent. De koreanske løsninger kunne med fordel inspirere både fødevareindustrien og husholdningerne i Danmark, skriver det danske innovationscenter i Seoul. 

Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

Hvad parforholdet kan lære os om coronaledelse

LEDELSE Vi skal tage de følelsesmæssige reaktioner efter mange måneders nedlukning alvorligt. Med inspiration fra parforholdet er der en række erkendelser og øvelser, som kan gøre en forskel, skriver erhvervs- og krisepsykolog Louise Dinesen.

Ud af EU, ind i ilden: Det globale Storbritanniens skæbneår

Ud af EU, ind i ilden: Det globale Storbritanniens skæbneår

POLITIK OG VELFÆRD På paradoksal vis er Storbritannien havnet forrest på den globale scene, netop som landet træder endeligt ud af EU. Som vært for klimakonferencen COP26 og årets G7-topmøde kommer premierminister Boris Johnsons ’Global Britain’-vision på omgående prøve. Men hvordan kan det globale Storbritannien gøre sig gældende i 2021?