En ønskeseddel på over 100 milliarder kroner

En skattereform og markante stramninger af udlændingelovgivningen kommer til at spille en hovedrolle de kommende måneder. Det er på disse områder, nøglen til en stor aftale kan ligge. Partierne har skruet op for deres ønsker, som løber op i over 100 milliarder kr.

Skatten skal ned i både toppen og bunden. Boligejere skal betale mindre i skat for deres mursten. Der skal investeres flere penge i vores børns fremtid. Forsvaret skal også have nogle flere penge. Virksomhederne bør heller ikke betale så meget i skat som i dag. Og så skal udlændingereglerne strammes kraftigt op.

De politiske partiers ønskeseddel er svulmet op, her kort før regeringen indleder den næste politiske sæson med et Big Bang i form af den økonomiske 2025-plan og finanslovsudspillet. Partierne har tilsammen ønsker for over 100 milliarder kr.

Det viser Mandag Morgens gennemgang af de politiske partiers krav og ønsker. Nogle har stået på partiernes ønskeseddel i lang tid. Andre er dukket op de seneste uger under partiernes sommergruppemøder.

Login