Fire nationale mål skal sætte kursen for Velfærdsdanmark

Regeringen er klar med fire nye nationale mål, der skal fungere som fyrtårne for udviklingen i den offentlige sektor. De over 800.000 ansatte skal have mere tid og frihed til velfærd, siloer skal brydes ned og borgeren skal i centrum. Sophie Løhde (V) inviterer til topmøde om målene på fredag.

Det skal være lettere for sygeplejersken, folkeskolelæreren, sosu-assistenten og de andre over 800.000 ansatte i den offentlige sektor at gå på arbejde hver dag for at give danskerne den bedst mulige velfærd.

Regeringen lancerer nu fire nye nationale mål, der skal fungere som en slags fyrtårne for udviklingen af den offentlige sektor de kommende år. Dermed får politikere, ledere og de mange ansatte en stribe pejlemærker, de kan navigere efter for at løse nogle at velfærdssamfundets største udfordringer. Innovationsminister Sophie Løhde (V) er hovedarkitekten bag de nye nationale mål og har store forventninger.

”Vi har på mange måder et af verdens allerbedste samfund med en god og tryg velfærd. Det betyder ikke, at alt er perfekt. Masser kan gøres bedre. Jeg håber, at kommuner, regioner og de faglige organisationer kan genkende sig selv i de fire nye nationale mål, og at der er opbakning til at arbejde videre med dem. Vi skal trække i samme retning, hvis det for alvor skal lykkes at løfte kvaliteten af vores velfærd,” siger Sophie Løhde.

Login