Flemming Borreskov: Realdania vil forny filantropien

Bundlinjen og afkastet til aktionærerne er som regel vigtige mål, når man skal afgøre en topchefs performance. Men hvad er succeskriterierne for en direktør i en filantropisk virksomhed? For administrerende direktør i Realdania Flemming Borreskov er det udviklingen af en helt ny form for filantropisk tankegang, der kan bane vej for samfundsmæssige forandringer.

”Det er mindst lige så svært at dele penge ud, som det er at tjene dem.”

Udsagnet skurrer måske i ørerne, men for Flemming Borreskov, der er administrerende direktør i det filantropiske Realdania – og i øvrigt uddannet økonom – er der ingen tvivl. Arbejdet med at fordele fondens midler til de rigtige projekter og opnå størst mulig effekt er en opgave, der kræver konstant udvikling og tilpasning samt en stærk forståelse for de udfordringer, samfundet står over for.

Derfor har Flemming Borreskov sat sig i spidsen for udviklingen af en helt ny form for velgørenhed, og i 2013 bliver hans største ledelsesmæssige udfordring at bygge en ny dimension oven på den traditionelle filantropiske tænkning. Det drejer sig om en såkaldt ”katalytisk” dimension, der i højere grad fokuserer på at skabe løsninger på samfundets største udfordringer.

Login