FN-mål bliver en økonomisk vækstmotor

Blot fire måneder efter vedtagelsen af FN’s 17 udviklingsmål, er målene allerede ved at etablere sig som ledestjerner for ny vækstskabelse i det globale erhvervsliv. Det viser en spritny rapport, som Mandag Morgen har udarbejdet i samarbejde med FN’s bæredygtighedsinitiativ UN Global Compact og DNV GL, der er et af verdens førende selskaber inden for certificering. Den såkaldte ”Global Opportunity Report” har bl.a. resultaterne af en rundspørge blandt over 5.500 offentlige og private ledere fra hele verden om, hvorvidt de ser forretningspotentialer i at forfølge et eller flere af FN’s 17 udviklingsmål. Det overraskende svar er, at alle 17 mål vurderes at rumme forretningsmuligheder. ”FN’s udviklingsmål står for at blive en afgørende drivkræft for morgendagens markeder,” siger tidl. koncerndirektør i Novo Nordisk og nuværende topchef for UN Global Compact, Lise Kingo. Rapporten, der offentliggøres på en konference i Oslo i tirsdag, kortlægger forretningsperspektiver i at løse globale kriser. Bl.a. gives 15 konkrete eksempler på, hvordan virksomheder kan vende 5 udvalgte globale risici til nye forretningsmuligheder.

Klimakrise, flygtningekrise, jobkrise. Kriserne stod i sidste uge i kø på World Economic Forums globale topmøde i Davos, hvor verdens politiske og økonomiske ledere diskuterede fremtidige udfordringer for verdensøkonomien. Men de selvsamme kriser kan vendes til muligheder for såvel virksomheder, borgere som samfund. Det viser en ny rapport, som Mandag Morgen Global Institute i morgen offentliggør i Oslo i samarbejde med DNV GL, et af verdens førende selskaber inden for certificering, og FN’s bæredygtighedsinitiativ UN Global Compact.

Den såkaldte Global Opportunity Report (GOR) vender krisebilledet på hovedet og identificerer og kortlægger forretningsmuligheder i løsning af nogle af de risici, der truer menneskeheden og den globale økonomi. Se tekstboks.

En af rapportens konklusioner er, at virksomheder i stigende grad bruger FN’s nye mål for bæredygtig udvikling som guideline for ny vækstskabelse. Således afslører en rundspørge blandt 5.567 private og offentlige ledere fra hele verden, at virksomheder i alle størrelser og fra alle regioner i verden ser forretningspotentialer i at forfølge et eller flere af FN’s 17 udviklingsmål. De største muligheder for forretningsverdenen vurderes at være inden for at fremme bæredygtig økonomisk vækst ved at sikre fuld og produktiv beskæftigelse og et ordentligt arbejde til alle.

Login