Fransk innovationsminister: Wake up – shake up, Europa

De europæiske politikere skal se at vågne op, hvis Europa skal blive en reel udfordrer til Silicon Valleys status som verdens innovationsmekka. Derfor bør alle skolebørn i EU f.eks. lære at kode software, lyder det fra den franske minister for digitale anliggender, Axelle Lemaire.

I en lang periode hørte det til sjældenhederne, at man hørte opråb om mere EU-samarbejde fra en fransk politiker. Og da slet ikke et så ekstraordinært opråb, som det nu lyder fra den franske minister for innovation og digitalisering, Axelle Lemaire.

Historisk – og særligt op gennem 00’erne – er Frankrig tværtimod løbende blevet kritiseret for stigende protektionisme, og det er sket mere end én gang, at EU’s skiftende konkurrencekommissærer har erklæret sig for både ’chokeret’ og ’rystet’ over den franske enegang.

Det har de ikke længere grund til. I hvert fald ikke hvis man skal tro de klare meldinger fra Axelle Lemaire, der i dag er en af de varmeste fortalere for en usædvanlig fælles transformation på tværs af hele Europa. Under et besøg i København kort før jul opfordrede hun samtlige ministre i alle EU-landene til at få sat innovation allerøverst på den politiske dagsorden.

Login