Nyt Job til  
Thomas Riisgaard Hansen

Han skal bygge netværk der kan forløse Danmarks digitale potentiale

LEDELSE Et nyt center for forskning i digitale teknologier skal sætte dansk teknologi på verdenskortet. Men det kræver at de 7 universiteter bag centeret kan finde ud af at samarbejde. 

Foto: Søren Kjeldgaard
Peter Hesseldahl

Nyt job

Hvem
Thomas Riisgaard Hansen

Hvilket job
Direktør i DIREC – Nationalt Center for Forskning i Digitale Teknologier

Hvorfra
Direktør i Kite Invent

Baggrund:

43 år

Ph.d. i datalogi fra Aarhus Universitet og gæsteforsker ved UC Berkeley i Californien

2016-2020: Direktør Kite Invent og ekstern lektor ved Aarhus Universitet

2014-2016: Produktdirektør ved Maquet, Getinge Group

2006-2014: Medstifter og produktdirektør i Cetrea

Største udfordring

Danmark vil gerne hævde sig på det digitale område, men vi er jo et lille land med begrænsede ressourcer. Vi er nødt til at samarbejde for at fylde noget, og det er tanken bag det nye digitale forskningscenter DIREC.

Hele syv danske universiteter plus Alexandra Instituttet er gået sammen om at skabe et center, der skal kunne hævde sig internationalt og tiltrække udenlandske forskere og studerende.

Til at lede opbygningen har man valgt Thomas Riisgaard Hansen. Han tiltræder 1. januar, og skal man sammenfatte den opgave, han står over for, så er det – meget passende for en digital centerleder – at bygge netværk.

Det nye forskningscenter bliver virtuelt. Riisgaard Hansen får kontor i Århus og København, og han skal sætte skub i forskningsprojekter i samarbejde med forskerne fra de syv universiteter, og række ud til forskere og ph.d.-studerende i udlandet for at inddrage dem i at skabe resultater inden for blandt kunstig intelligens, big data, internet of things og cybersikkerhed.

Riisgard Hansen skal også bygge netværk til erhvervslivet og det offentlige for at sikre, at resultaterne kommer i brug og modnes til kommercielle tjenester og produkter.

Og så skal han holde kontakt til det politiske system for at være med til at sikre fortsat opbakning og bevillinger til at udvikle de danske kompetencer inden for it.

Thomas Riisgaard Hansens baggrund passer til udfordringen. Han har stor erfaring både fra den akademiske verden som forsker og fra erhvervslivet, hvor han har stiftet og siden solgt en it-virksomhed, der arbejder med data til sundhedssektoren, og i dag både underviser og driver konsulentvirksomhed i forhold til it-branchen. 

Det er Innovationsfonden, der med en bevilling på 100 millioner kroner over de næste fem år har skabt det økonomiske grundlag for DIREC. Universiteterne og Alexandra Instituttet bidrager yderligere med i alt 150 millioner, og endelig bidrager en række private virksomheder med arbejdskraft og støtte i forbindelse med forskningsprojekter.

Er dét nok til at få dansk digital forskning på verdenskortet? Det bliver Thomas Riisgaard Hansens udfordring at gøre svaret til et ja.

Omtalte personer

Thomas Riisgaard Hansen

Direktør, DIREC
Ph.d. i datalogi (Aarhus Uni)


Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu

Få Mandag Morgens overskrifter direkte i din mail.

Tilmeld dig nyhedsbrevet nu