Herning sender udsatte børn i skole

Danmark kæmper med at bryde den sociale arv, og uddannelse er nøglen. Men kun hvert femte barn, der havner i anbringelse, får en ungdomsuddannelse. Det har man taget konsekvensen af i Herning Kommune, så her lykkes det nu for mere end tre ud af fem.

Det er meget almindeligt at sætte lighedstegn mellem pris og kvalitet. Men når det gælder indsatsen over for udsatte børn og unge, er det langt fra altid sikkert, at den dyreste løsning også er den bedste.

Her viser forskning med al tydelighed, at anbringelser uden for hjemmet alt for sjældent fører til et godt liv for børnene. Og selv om anbringelsen kunne give et barn eller en ung ophold på en institution til en pris på 70-80.000 kr. om måneden, er der alt for ofte ikke noget fremtidsperspektiv i en anbringelse for den unge.  Kun hver femte af de anbragte børn eller unge får f.eks. en ungdomsuddannelse.

Alligevel er godt 1 pct. af alle børn anbragt – en andel, som stort set har ligget på samme niveau siden 1911, altså tre år før udbruddet af Første Verdenskrig.

Login