Jeremy Corbyn vil have fingrene i Ørsteds britiske milliardforretning

Udenlandske selskaber som danske Ørsted skal ikke løbe med hele det overskud, der opstår, når Storbritannien investerer milliarder i havvindmøller, mener den britiske Labour-leder, Jeremy Corbyn. Derfor lover han de britiske vælgere, at det offentlige fremover skal eje 51 procent af de 37 havvindmølleparker, han vil bygge inden 2030.

Valget i Storbritannien kommer ikke kun til at handle om Brexit. Det kommer også i høj grad til at handle om klima, om jobskabelse og om udvikling i de mange udkantsområder, der føler sig svigtet af politikerne i London. Den udvikling kan komme til at koste det statskontrollerede danske energiselskab Ørsted og i sidste ende de danske skatteydere dyrt.

Storbritannien er verdens førende forbruger af strøm fra havvindmøller, og både det regerende konservative parti og det store oppositionsparti Labour har store planer for ekspansion af havvindmøllernes andel af den britiske elforsyning.

Labour under ledelse af Jeremy Corbyn vil mere end femdoble kapaciteten frem mod 2030, men partiet vil samtidig sætte en stopper for, at udenlandske selskaber som Ørsted løber med hovedparten af den økonomiske gevinst af denne del af den grønne omstilling.

Login