Kønsdebatten er rykket ind på chefkontorerne

Fire af de helt tunge topchefer i dansk erhvervsliv slår nu et kraftigt slag for diversitet i direktioner og bestyrelser. Det skader simpelthen konkurrenceevnen for danske virksomheder, at Danmark et blevet overhalet indenom, lyder budskabet.

Vi er gået i stå. Sakket bagud i en grad, så Danmark nu er havnet så langt nede på listen, når det gælder kvinder på magtfulde poster, at vi nu er helt nede på plads 95, ifølge World Economic Forum. Men problemet er, at vi ikke helt forstår det selv, lyder det fra fire profiler i dansk erhvervslivs top, der med den nye bog ’Dronningens nye klæder’ slår et slag for diversiteten i virksomhedernes topledelser og seniorlag.

”Det er svært at gøre noget ved et problem, man ikke selv for alvor ved, man har. Det er derfor, vi går ind i debatten nu. Også fordi jeg i lang tid har været frustreret over, at vi reelt ikke har rykket ret meget,” siger Thomas Thune Andersen, bestyrelsesformand i Ørsted, der med et håb om at give debatten et kraftigt spark har skrevet bogen om myten om den danske kønsdiversitet sammen med Pernille Erenbjerg, tidligere topchef i TDC og bestyrelsesnæstformand i teleselskabet Millicom, Mai-Britt Poulsen, senior partner og global chief of staff i Boston Consulting Group, og Matias Pollmann-Larsen, principal i Boston Consulting Group.

For i Danmark har vi hele tiden haft en fornemmelse af, at vi gør det godt nok på ligestillingsområdet. At svenskerne, nordmændene og islændingene gør det bedre, men at vi kan leve med at performe dårligere end verdensmestrene, fordi Danmark stadig ligger lige i hælene.

Login