Kun 1 ud af 20 forældre anbefaler deres barn at tage en erhvervsuddannelse

Forældre er den primære inspirationskilde til unges valg af ungdomsuddannelse, men kun 1 ud af 20 anbefaler sit barn at tage en erhvervsuddannelse, viser en ny undersøgelse fra tænketanken DEA. Erhvervsskolerne håber på flere penge i regeringens kommende udspil.

Politikerne og erhvervslivets ambitioner om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse får en kold skulder af de unges forældre.

En ny undersøgelse fra tænketanken DEA viser, at kun 5 pct. af forældrene til unge i 9. klasse anbefaler deres afkom at tage en erhvervsuddannelse. Langt de fleste forældre anbefaler i stedet en gymnasial uddannelse, fordi den i deres optik giver større muligheder.

”Vi skal kommunikere til både forældre og de unge, at erhvervsuddannelserne rummer langt flere muligheder, end de fleste går og tror. Erhvervsuddannelserne giver mulighed for at kombinere praktisk aktivitet med boglig uddannelse, ligesom man også kan efteruddanne sig senere i livet. Mulighederne for at bygge på findes allerede, men vi skal arbejde på, at de bliver endnu bedre. Og så er der, i modsætning til hvad folk tror, også mulighed for at komme til udlandet med sin erhvervsuddannelse,” siger Stina Vrang Elias, der er adm. direktør i DEA.

Login