Kvinder skal ikke ”fikses” for at blive ledere

ANMELDELSE: Vi skal se ledere som mennesker, før vi ser dem som enten mænd eller kvinder. Ny bog afdækker, at vi sidder uhjælpeligt fast i gamle adfærdsmønstre og normer og udfører en daglig kønslinedans for at leve op til dem.

Når kompetente kvinder banker hovedet mod det såkaldte glasloft og ikke får chefjobbene på lige fod med lige så kvalificerede mænd, og når mændene havner i det såkaldte karrierefængsel, hvor de forventes partout at række ud efter chefjobbene, selv om de måske ville foretrække at være fri, så handler det i alt overvejende grad om kønsstereotyper.

Og hvad er så det? Det er de usynlige cementklodser af kulturelle adfærdsmønstre, forventninger og barrierer, som gør, at mænd og kvinder ikke bliver bedømt, som de enkelte individer vi er, men som det ene eller det andet køn.

Enhver debat om ligestilling i forhold til magtens positioner i bestyrelser og direktioner har en tendens til i Danmark at havne i fastlåste rivegilder om tvungen barsel til mænd og kønskvoter for kvinder. Som deltager i utallige af disse debatter tænker man: Kan vi dog ikke komme videre? Danmark er nu røget ned på en 95. plads i World Economic Forums ligestillingsindeks, når det handler om, hvem der sidder på samfundets magtpositioner. Og nej: Hvis nogen skulle være af den fejlopfattelse, at der er ligestilling i Danmark sådan i det store og hele, så kan de godt glemme alt om det. Og nej: Det går ikke den rigtige vej.

Login